سنگ شناختی و ژئوشیمی گرانیتوئید لاهیجان بر اساس یافته های جدید
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 170
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-21-1_004
تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1402
چکیده مقاله:
تودهی گرانیتوئیدی لاهیجان در شرق استان گیلان به لحاظ سنگشناسی غالبا از دو گروه فلسیک (گرانیت، گرانیت پورفیری، گرانودیوریت) و مافیک (دیوریت) تشکیل شده و از لحاظ سری ماگمایی جزء نیمه قلیایی بوده و بیشتر آهکی- قلیایی هستند. برخوردگاه این توده با سنگهای اطراف بیشتر گسله بوده و از سنگهای کاتاکلاستیک و میلونیتی تشکیل شده و در حالیکه هیچ گونه هالهی دگرگونی مجاورتی نیز پیرامون آن وجود ندارد، به درون آنها نفوذ نکرده و بر خلاف گفتههای قبلی سن آن ممکن است تریاس نباشد. وجود مانستگی مابین رفتار عناصر کمیاب، بخصوص عناصر نادر خاکی از جمله الگوهای مشابه و غنی شدگی از لحاظ REE ها، شیب تند LREE ها و تخت HREE ها، غنی شدگی نسبی از لحاظ LFSE ها همگی حاکی از خاستگاه مشترک مابین اعضای مافیک و فلسیک است. وجود ویژگیهای دوگانه، از جمله شاخص اشباع از آلومین (ASI) یا نسبت مولی Al۲O۳/(CaO + Na۲O + K۲O)، رفتار عنصر P، عدم مشاهدهی برونبومهای رسوبی یا ریز دانهای و بازی، حضور بیوتیت فراوان در انواع فلسیک، هورنبلند و پیروکسن اورالیتیزه در انواع مافیک، وجود آپاتیت بهصورت مستقل در انواع فلسیک، عدم مشاهدهی این کانی و محتوای پایین P۲O۵ در انواع مافیک، نسبت درصد وزنی Na۲O/K۲O، مقدار سنگ کرندوم نرماتیو و . . . حکایت از آن دارند که گرانیتوئید لاهیجان بیشتر دورگه است تا صرفا I یا S . با توجه به الگوهای مربوط به نمودارهای عنکبوتی و نمودارهای جدا کننده، این نفوذیها مربوط به یک جایگاه قوسی هستند.
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :