سنگ شناسی و ژئوشیمی سنگ های دگرگونی منطقه ی ماسال- شاندرمن (جنوب غرب بندر انزلی)
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 153
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-20-3_006
تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1402
چکیده مقاله:
مجموعهی دگرگونی شاندرمن، واقع در غرب استان گیلان و جنوبغربی بندرانزلی، از طیف گستردهای از سنگهای دگرگونی شامل اسلیت، شیست، شیست آهکی، مرمر، سرپانتینیت، متاگابرو و اکلوژیت تشکیل گردیده است. براساس بررسیهای سنگشناختی، پروتولیت این مجموعه را سنگهای الترامافیک، گابرو- گابرونوریتی و پلیتی تشکیل دادهاند. از نظر کانیشناختی، سنگهای متاپلیتی از بیوتیت، کلریت، مسکویت، آندالوزیت و سنگهای متابازیتی از آمفیبول، گارنت، الیوین، پیروکسن و سرپانتین تشکیل شدهاند. بافت مهم این سنگها پورفیرولپیدوبلاستیک و نماتوبلاستیک است. نسبتZr/Y در این سنگها کمتر از ۳ است که از این نظر با سنگهای کمانهای آتشفشانی اقیانوسی همخوانی دارد. بیهنجاری منفی عناصر P, Ti, K و مثبت عنصر Pb در نمودارهای عنکبوتی نشان از همخوانی این سنگهای دگرگونی با سنگهای وابسته به پهنهی فرورانش متاثر از فرآیند آلایش دارد. الگوی عناصر کمیاب Th, Hf, La, U متاپلیتهای مورد بررسی بیانگر شکلگیری در خاستگاه آنها از حاشیه غیرفعال به سمت جزایر کمانی است. ویژگیهای این مجموعه نشاندهندهی شکلگیری آن در حاشیهی غیرفعال اقیانوسی و شکلگیری در پهنهی فرورانشی است.
کلیدواژه ها:
Shanderman metamorphic complex ، petrology ، geochemistry ، metabasite ، metapelite ، passive margin ، subduction zone. ، مجموعه ی دگرگونی شاندرمن ، سنگ شناسی ، ژئوشیمی ، متابازیت ، متاپلیت ، حاشیه ی غیرفعال ، پهنه ی فرورانش.
نویسندگان
فاطمه نوری
دانشگاه شهید بهشتی
سید محمد پورمعافی
دانشگاه شهید بهشتی
محمد لنکرانی
دانشگاه تهران
فریبرز مسعودی
دانشگاه شهید بهشتی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :