بررسی کانی شناسی و ژئوشیمیایی کانسار خاک نسوز کبوترکوه گناباد
سال انتشار: 1382
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 100
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-11-2_008
تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1402
چکیده مقاله:
کانسار خاک نسوز کبوترکوه در ۵۰ کیلومتری جنوب شرق گناباد در استان خراسان قرار گرفته است. بررسی های کانی شناسی و شیمیایی نشان می دهد که کائولینیت، پیروفیلیت، کوارتز، دیکیت، ژیپس، ایلیت، و آلونیت به عنوان کانی های اصلی و هماتیت به عنوان کانی فرعی در کانسار حضور دارند. داده های ژئوشیمیایی نشان می دهد که اکسیدهای ۲SiO و
۳O۲Al و O۲K عمده ترین تشکیل دهنده های کانسارند. نتایج ژئوشیمیایی و بررسی های سنگ شناختی نشان می دهد که سنگ مادراین کانسار آندزیت-لاتیت است که تحت تاثیر شاره های گرمابی دگرسان شده است. الگوهای عناصر خاکی نادر بهنجار شده با کندریت، غنی شدگی در LREE را نشان می دهد. همچنین نسبت LREE/HREE در طبقات بالایی کانسار خیلی بیشتر از طبقات پایین آن می باشد که بیانگر تحرک بیشتر HREE به وسیله شاره های جوی به سمت اعماق است. به طور کلی الگوهای REE، عناصر کمیاب و اکسید عناصر اصلی شواهدی از فرایندهای دگرسانی و هوازدگی شدید مرتبط با کائولینی شدن را نشان می دهند. میزان EC در این کانسار بسیار بالا و میزان PH بسیار پایین است که می تواند به دلیل وجود نمکهای محلول و کانی های با حلالیت بالا نظیر آلونیت و ژیپس باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بیژن اعتمادی
دانشگاه شیراز
روح ا… میری
دانشگاه شیراز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :