بررسی کانی شناسی و زمین شیمیایی کانیهای رسی کانسار زنوز مرند با تاکید بر مطالعات SEM؛ REE و مقایسه آن با کانسار استقلال آباده

سال انتشار: 1381
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 35

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJCM-10-1_003

تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1402

چکیده مقاله:

کانسار عدسی شکل کائولن زنوز در مرند آذربایجان قرار گرفته و به صورت روباز استخراج می شود. در جنوب غربی و شرقی این کانسار سنگهای آذرین آندزیتی، تراکی آندزیت و داسیت قرار دارند. کانه های این کانسار بروش پراش پرتو ایکس، میکروسکوپ الکترونی روبشی، و فعالسازی نوترونی تجزیه شده اند. کانیهای اصلی این کانسار از کوارتز، کائولینیت، ایلیت، کلسیت و کانیهای فرعی دولومیت، بیوتیت، مونت موریلونیت و لیمونیت تشکیل شده اند. تجزیه زمین شناسی بیانگر مقدار زیاد عناصر لانتانیوم، سریوم، نئودیمیوم، و سارماریوم بوده و نسبت بالای عناصر خاکی سبک به عناصر نادر خاکی سنگین نمایانگر غنی شدگی عناصر نادر خاکی سبک است که احتمالا در رابطه با جذب سطحی این عناصر بر روی رسهاست. شواهد زمین شناسی و زمین شیمیایی تایید می کنند که شاره های گرمابی نقش عمده ای در تشکیل این کانسار به ویژه در مناطق گسلش داشته اند. مقایسه ای نیز بین کانسار در جازای زنوز و کانسار دگر جازای استقلال صورت گرفته است.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

بیژن اعتمادی

دانشگاه شیراز

بهروز کرمی

دانشگاه شیراز

یاسمن جعفری

دانشگاه شیراز