ارائه مدل ارزیابی و انتخاب تامین کنندگان خدمات لجستیک طرف سوم پایدار در زنجیره تامین بر پایه رویکرد ترکیبی تحلیل سلسله مراتبی فازی و تکنیک کوکوسو (مورد مطالعه: صنعت لبنی)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه انجمن علوم مدیریت ایران، دوره: 17، شماره: 68
  • کد COI اختصاصی: JR_IAMS-17-68_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 184
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوین جاماسبی

دانشجوی دکتری، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

لعیا الفت

استاد ، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

مقصود امیری

استاد ، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

میرسامان پیشوایی

.دانشیار، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

چکیده

در دنیای امروز، صنایع با فشار جهت ادغام مسائل پایداری برای مدیریت کارآمد و موفق زنجیره تامین مواجه هستند. انتخاب مناسب ترین تامین کننده خدمات لجستیک در زنجیره تامین، تصمیم استراتژیک حیاتی برای کسب و کارهایی است که هدفشان دستیابی به یک زنجیره تامین موثر و پایدار است. درتحقیق حاضر در مرحله نخست با مطالعه و مرور تحقیقات پیشین،شاخص های موثر در انتخاب تامین کنندگان خدمات لجستیک طرف سوم پایدار تعیین و با بهره گیری از روش دلفی فازی به غربال گری شاخص ها با استقاده از نظر خبرگان صنعت لبنی پرداختیم و به کمک رویکرد تحلیل سلسله مراتبی فازی اقدام به تعیین وزن هر یک از شاخص ها گردید. در ادامه از تکنیک کوکوسو جهت ارزیابی تامین کنندگان خدمات لجستیک طرف سوم استفاده شد. در میان ۱۶ شاخص پایداری براساس نظرات خبرگان صنعت لبنی، شاخص های تحویل به موقع و هزینه حمل و نقل بالاترین وزن را به خود اختصاص داده اند. نتایج ارزیابی تامین کنندگان خدمات لجستیک طرف سوم نشان دهنده عملکرد پایدار بهتر شرکت شماره ۳ نسبت به دیگر شرکت ها بود. با توجه به نتایج به دست آمده می توان تحویل به موقع و هزینه حمل و نقل را از دلایل اصلی سوق دهنده شرکت های لبنی به همکاری با شرکت های لجستیک طرف سوم دانست.

کلیدواژه ها

برون سپاری, تحلیل سلسله مراتبی فازی, تامین کنندگان خدمات لجستیک, دلفی فازی, کوکوسو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.