بررسی تاثیر هشت هفته تمرین کششی بر درد و مشکلات کمربند شانه ای در زنان ماستکتومی شده: کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 124
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-23-9_002
تاریخ نمایه سازی: 16 مرداد 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: برداشتن بافت پستان (ماستکتومی) به دنبال آسیب به اعصاب ناحیه قفسه سینه و همچنین پوزیشن طولانی مدت نامناسب در طی جراحی، منجر به مشکلات کمربند شانه ای می گردد. حرکات کششی می تواند در بهبود این مشکل موثر واقع شود که در نوع این تمرینات اتفاق نظر وجود دارد؛ مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر ۸ هفته تمرین کششی بر مشکلات کمربند شانه ایدر زنان ماستکتومی شدهانجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده در سال ۱۳۹۷ بر روی ۳۰ زن پس از ماستکتومی در بیمارستان امام رضا تبریز انجام شد. افراد پس از تخصیص تصادفی در دو گروه مداخله (انجام ۲۴ جلسه یک ساعته حرکات کششی) و کنترل (بدون هیچ مداخله ای) قرار گرفتند. زوایای سر به جلو، کیفوز شانه و درد قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۰) و آزمون هایتی تست و تحلیل کوواریانس انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: مداخله منجر به اثرات مثبت و معنادار در متغیرهای کیفوز (۰۰۳/۰=p، گروه شاهد= ۴۱/۰۳±۰۱/۳۹، گروه مداخله= ۹۰/۰۳±۵۱/۴۳)، سر به جلو (۰۴۱/۰=p، گروه شاهد= ۲۵/۰۳±۱۳/۳۲، گروه مداخله= ۹۸/۰۲±۹۱/۲۹) و درد (۰۰۱/۰=p، گروه شاهد= ۹۳/۱۱±۰۲/۶۵، گروه مداخله= ۱۳/۶±۱۴/۳۰) بین دو گروه شد. بر اساس نتایج تحلیل کوواریانس، اختلاف معناداری بین دو گروه در زاویه کایفوز (۰۰۳/۰=p)، زاویه سر به جلو (۰۱۹/۰=p) و درد (۰۰۳/۰=p) پس از تمرین وجود داشت. نتیجه گیری: متغیرهای درد، زاویه سر و کیفوزیس که از متغیرهای ناتوان کننده به دنبال مشکلات کمربند شانه ای هستند، به دنبال ۸ هفته تمرینات کششی با بهبود همراه شدند و مداخله موبوطه در این مطالعه توانست مفید واقع شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
میر محمدتقی مرتضوی
استادیار گروه بیهوشی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
عباسعلی درستی
دانشیار گروه بیهوشی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
محمدرضا محرمی
استادیار گروه ارتوپدی، واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان شهداء، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :