اثر حضور نانوخوشه های مس به عنوان زیرلایه بر خواص بلوری و نوری لایه دی اکسیدتیتانیوم
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 82
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-26-2_019
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1402
چکیده مقاله:
دو نمونه از نانوخوشههای مس روی بسترهایی از کوارتز با ضخامت ۱۰ نانومتر و ۲۰ نانومتر رشد داده شدند. هر نمونه با یک لایه دیاکسیدتیتانیوم به ضخامت ۳۰۰ نانومتر پوشش داده شد. برای مقایسه لایه دیاکسیدتیتانیوم با ضخامت ۳۰۰ نانومتر روی بسترهای کوارتز نیز لایهنشانی شدند. همه لایهها به روش رسوبدهی فیزیکی بخار (PVD) و با استفاده از دستگاه لایهنشانی با باریکه الکترونی (EBD) تهیه شدند. اثر نانوخوشههای مس بر ریختشناسی سطح، اندازه دانهها، مرزدانهها، ساختار و فازهای بلوری و برخی از خواص نوری مانند جذب و عبور لایه دیاکسیدتیتانیوم بررسی شدند. ریختشناسی سطح لایهها با میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی (FESEM) و ساختار بلوری لایهها و تبدیلهای فازی در اثر عملیات گرمایی با استفاده از پراش پرتو ایکس (XRD) بررسی شدند. از طیفسنجی فرابنفش-مرئی برای تجزیه و تحلیل جذب و عبور لایههای دیاکسیدتیتانیوم استفاده شد. حضور نانوخوشههای مس به عنوان زیر لایه باعث افزایش زبری لایههای TiO۲ و تسهیل تبدیل فاز آناتاز به روتیل در این لایهها میشود. علاوه براین در حضور زیر لایه نانوخوشههای مس، گاف انرژی لایه TiO۲ کاهش میباید و جذب نوری آن در ناحیه مرئی بهبود مییابد.
کلیدواژه ها:
Copper nano-clusters ، titanium dioxide ، absorption ، transmission ، band gap ، نانو خوشه های مس ، دی اکسید تیتانیوم ، جذب ، عبور ، گاف انرژی.
نویسندگان
علی اصغر خاکپور
پژوهشگاه مواد و انرژی
کامران احمدی
پژوهشگاه مواد و انرژی
قاسم کاوه ای
پژوهشگاه مواد و انرژی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :