بررسی جایگاه زمین ساختی و دما-فشارسنجی توده گابرویی منطقه کنگره (جنوب غرب کردستان) با استفاده از ترکیب کانی پیروکسن آن
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 98
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-26-3_001
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1402
چکیده مقاله:
: توده گابروی کنگره در جنوب استان کردستان و جنوب غربی منطقه قروه واقع است. این منطقه جزو پهنه سنندج - سیرجان به حساب میآید. دگرگونیهای زمینساختی طی مزوزوئیک و فعالیتهای ماگمایی صورت گرفته در نتیجه فرورانش سنگکره اقیانوسی نئوتتیس به زیر صفحه ایران، سبب تشکیل سنگهای آذرین مختلفی در این منطقه شده است. نتایج بررسیهای زمینشیمیایی کانی پیروکسن و سنگ کل نشان میدهند که این توده دارای طبیعت شبهرخشانی بوده و به سری ماگمایی تولئیتی تا آهکی-قلیایی تعلق دارد. نمونههای مورد بررسی دارای ویژگیهای زمینشیمیایی سنگهای آذرین فرورانشی مانند ناهنجاری منفی عناصر Nb، P، Ti و Zr و ناهنجاری مثبت عناصر Rb، Sr و Eu هستند. نتایج این پژوهش همچنین نشان میدهد که توده گابروی کنگره در موقعیت زمینساختی جزیره کمانی شکل گرفته است. بر این اساس میتوان نتیجه گرفت که طی دوران مزوزوئیک در مجاورت کرانه قارهای ایران (پهنه سنندج-سیرجان) جزایر کمانی حضور داشتهاند که پس از بستهشدن اقیانوس نئوتتیس به کرانه قاره ایران (منطقه قروه) پیوستهاند.
کلیدواژه ها:
Gabbro ، pyroxene ، tectonic setting ، thermobarometry ، Qorveh ، Sanandaj-Sirjan ، گابرو ، پیروکسن ، محیط زمین ساختی ، دما-فشارسنجی ، قروه ، سنندج - سیرجان.
نویسندگان
فرهاد آلیانی
Bu-Ali Sina University
محمد معانی جو
Bu-Ali Sina University
زهرا صبوری
Bu-Ali Sina University
میرمحمد میری
Bu-Ali Sina University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :