زمین شناسی، کانی شناسی و زمین شیمی کانسار باریت مشکان، شمال شرقی سبزوار، استان خراسان رضوی
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 129
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-28-1_017
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1402
چکیده مقاله:
کانسار مشکان در شمال شهرستان سلطان آباد، سبزوار، و شمال غربی روستای مشکان در استان خراسان رضوی قرار دارد. این منطقه از نظر جایگاه زمینساختی در مرز بین پهنه البرز شرقی، پهنه بینالود و شمال پهنه افیولیتی سبزوار واقع است. زمینشناسی منطقه شامل سنگهای رسوبی ماسه سنگ، سنگ آهک، کنگلومرا، شیل، مارن و واحدهای آتشفشانی ائوسن است. کانیسازی باریت به صورت رگه - رگچهای و با روند بیشتر شمال غربی – جنوب شرقی واحدهای سنگی منطقه را قطع کرده است. کانیها شامل باریت، کوارتز، کلسیت، گالن و کانیهای ثانویه گوتیت، لیمونیت و مالاکیت هستند. شش نوع مختلف رگه - رگچه قابل تفکیک است. کوارتز کانی اصلی باطله در کانسار است. مقدار اکسید باریم در رگهها از ۵/۱۸ تا ۰۶/۶۲ درصد متغیر است. کمترین دمای تشکیل باریتها ۲۳۵ تا ۳۳۰ درجه سانتیگراد بوده است و از محلولی دارای نمکهای NaCl و CaCl۲ با درجه شوری ۶۷/۲۰ تا ۴/۲۱ درصد وزنی نمک طعام بوجود آمدهاند. براساس شواهد زمینشناسی، کانیشناسی و زمینشیمی، باریتها از نوع گرمابی هستند.
واژههای کلیدی: کانیشناسی؛ باریت؛ مشکان؛ پهنه بینالود، سلطان آباد.
کلیدواژه ها:
Mineralogy ، Barite ، Mashkan ، Binalood Zone ، Sultan Abad ، کانی شناسی ، باریت ، مشکان ، پهنه بینالود ، سلطان آباد.
نویسندگان
صدیقه زیرجانی زاده
مجتمع آموزش عالی گناباد
حمید حافظی مقدس
دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :