ارتباط حمایت اجتماعی درک شده با اضطراب و افسردگی قبل و بعد از جراحی در بیماران تحت عمل پیوند عروق کرونر
محل انتشار: نشریه پرستاری ایران، دوره: 26، شماره: 84
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 154
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNIU-26-84_007
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1402
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: مطالعات لزوم فراهم نمودن راهکارهای حمایتی در خصوص بیماران افسرده یا مضطرب پس از جراحی عروق کرونر را پیشنهاد می کنند؛ لذا این مطالعه با هدف بررسی رابطه حمایت اجتماعی درک شده و اضطراب و افسردگی قبل و بعد از جراحی در بیماران تحت عمل پیوند عروق کرونر در سال ۱۳۹۲انجام گردید.
روش بررسی: این مطالعه به صورت مقطعی- تحلیلی به شیوه نمونه گیری در دسترس بر روی ۱۰۵ بیمار تحت جراحی پیوند عروق کرونر بستری در بیمارستان شهید دکتر لواسانی در سال ۱۳۹۲ انجام شد. پس از تکمیل پرسشنامه های ادراک حمایت اجتماعی، اضطراب و افسردگی بک و تقسیم بیماران به سه گروه حمایت اجتماعی پایین، متوسط و بالا، یک هفته پس از جراحی، مجددا پرسشنامه های اضطراب و افسردگی تکمیل شد. در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ و آزمون های توصیفی و تحلیلی کای دو ، تی مستقل و آنالیز واریانس ارزیابی گردید.
یافته ها: اکثریت بیماران مرد (۲/۵۵%) و متاهل (۸۳ %) بودند. میانگین حمایت اجتماعی درک شده بیماران ۴۹/۵۷، و میانگین افسردگی قبل و بعد از عمل به ترتیب ۶ ± ۶۲/۱۳ و ۸۸/۷ ± ۹۷/۱۶ و میانگین اضطراب قبل و بعد از عمل به ترتیب ۹۵/۸ ± ۸/۲۱ و ۴۹/۷ ± ۷۹/۱۷ بدست آمد. بین نمره افسردگی و اضطراب بیماران در سه گروه با ادراک حمایتی پایین، متوسط و بالا تفاوت معناداری از نظر آماری وجود داشت(۰۰۰/۰ =P). به عبارتی میانگین افسردگی و اضطراب قبل و بعد از عمل بیمارانی که دارای ادراک حمایتی پایین بودند بالاتر از دو گروه دیگر بود.
نتیجه گیری کلی: بین میزان افسردگی و اضطراب با میزان حمایت اجتماعی درک شده در بیماران تحت عمل جراحی بای پس عروق کرونر ارتباط معنی داری وجود دارد، لذا انجام اقداماتی در راستای شناسایی منابع حمایتی مددجو و ارتقاء آن ضروری به نظر می رسد.
کلیدواژه ها:
Anxiety ، Depression ، Perceived social support ، Coronary artery bypass graft ، اضطراب ، افسردگی ، حمایت اجتماعی درک شده ، جراحی بای پس عروق کرونر
نویسندگان
نرجس خاتون خطیبی
Master in Psychiatric Nursing, Faculty member, Azad University, Tehran Medical Branch, Tehran, Iran ( Corresponding author). Tel: +۹۸ (۰) ۹۱۲۲۰۹۲۴۴۰ Email: khatibi.haleh@gmail.com
صنم احمدی کومله
Master in Medical-surgical Nursing, Lecturer, Azad University, Tehran Medical Branch, Tehran, Iran
هایده ممی یانلو
Master in Pediatric Nursing, Faculty member, Azad University, Tehran Medical Branch, Tehran, Iran
نوشین عباسی ابیانه
Master in Medical-surgical Nursing, Faculty member, Azad University, Tehran Medical Branch, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :