حساسیت به توکسوپلاسموزیس و عوامل خطر زای آن در زنان تحت مراقبتهای بارداری
محل انتشار: نشریه پرستاری ایران، دوره: 26، شماره: 86
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 147
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNIU-26-86_005
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1402
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: با توجه به عوارض جسمی، اجتماعی و اقتصادی توکسوپلاسموز، بررسی وضعیت حساسیت و مصونیت به این بیماری و عوامل خطرزای آن در زنان در دوران ازدواج و قبل و حین بارداری اهمیت زیادی دارد. هدف این مطالعه تعیین حساسیت به توکسو پلاسما گوندی و عوامل خطرزای آن در زنان تحت مراقبتهای دوران بارداری در مراکز بهداشتی درمانی شهر اراک بود.
روش بررسی: دراین مطالعه توصیفی- مقطعی ۳۰۸ نفر از زنان تحت مراقبتهای دوران بارداری در ۵ مرکز بهداشتی درمانی شهر اراک به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب و در سال ۱۳۸۸ بررسی شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه و نمونه مورد مطالعه سرم خون بود. سنجش IgG و IgM اختصاصی علیه توکسوپلاسما با روش ELISA انجام و تجزیه و تحلیل نتایج با آزمون کای دو با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۱۱ انجام شد.
یافته ها: تیتر IgG در ۳۸% زنان باردار تحت مراقبت و تیتر IgM در ۷/۱% زنان آزمایش شده بالا بود. بیشترین میزان ابتلا در زنان ۲۴-۲۰ ساله دیده شد. ارتباط معنی دار بین وجود آلودگی ( IgG یا IgM ) و سابقه سقط، مصرف یا عدم مصرف مواد غذایی نیم پز، نپخته و نجوشیده (گوشت، تخم مرغ و شیر) مشاهده گردید (p<۰/۰۰۵) . ارتباط معنی دار بین وجود عفونت ( IgG یا IgM ) با شغل، میزان تحصیلات، نحوه شستشوی سبزیجات، آگاهی از بیماری، مصرف غذای خارج از منزل و تماس با گربه مشاهده نشد.
نتیجه گیری کلی: با توجه به حساسیت حدود ۶۴% زنان باردار در شروع بارداری در مقابل بیماری پیشنهاد می شود برای کاهش بروز و عوارض بیماری احتمالی، ضمن آموزش بهداشت و افزایش سطح آگاهی زنان، بررسی حساسیت به این بیماری در برنامه مراقبتهای دوران بارداری قرار گرفته و تحقیقات وسیعتری در این خصوص در سطح کشور انجام شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نیلوفر وکیل
Faculty member, Department of Parasitology, Arak University of Medical Sciences, Arak, Iran
مهدی مسیبی
Associate Professor, Department of Parasitology, Arak University of Medical Sciences, Arak, Iran.( Corresponding author). Tel: ۰۹۱۰۸۰۶۰۳۲۱ Email: m.mosayebi@arakmu.ac.ir
زهرا اسلامی راد
Associate Professor, Department of Parasitology, Arak University of Medical Sciences, Arak, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :