ارتباط اضطراب و افسردگی با کیفیت زندگی بیماران پس از جراحی بای پس عروق کرونری
محل انتشار: نشریه پرستاری ایران، دوره: 28، شماره: 93
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 187
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNIU-28-93_011
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1402
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: اضطراب و افسردگی می تواند منجر به پیامدهای جسمی یا روانی و کاهش کیفیت زندگی بیماران گردد. پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط بین اضطراب و افسردگی با کیفیت زندگی بیماران تحت عمل جراحی بای پس عروق کرونر انجام شد.
روش بررسی: مطالعه حاضر یک طرح پیمایشی بود که به صورت مقطعی انجام شد. نمونه پژوهش ۱۰۲ نفر از بیمارانی بودند که جراحی با ی پس را در بیمارستان قلب الزهراء شیراز انجام داده بودند. بیماران با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب گردیدند. داده ها با پرسشنامه استاندارد شده اضطراب و افسردگی بیمارستانی (HADS) و پرسشنامه کیفیت زندگی جهانی (WHOQOL-BREF) جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری همبستگی، تی تست و رگرسیون چندگانه سلسله مراتبی در نرم افزار spss نسخه ۲۰ انجام شد.
یافته ها: بین افسردگی و اضطراب با کیفیت زندگی رابطه ی منفی و معنادار (p< ۰/۰۰۱) وجود داشت. همچنین کیفیت زندگی با جنس (p<۰/۰۰۱)، سطح تحصیلات (۳۳p<۰/۰)، میزان درآمد (p<۰/۰۰۱) و شغل(p<۰/۰۰۱) ارتباط آماری معنی داری داشت. تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی چندگانه نیز نشان داد که متغیرهای اجتماعی جمعیت شناختی ۳/۱۴ درصد و متغیرهای بالینی ۴/۷۰ درصد از واریانس کیفیت زندگی را تبیین کرده اند.
نتیجه گیری کلی: با توجه به فراوانی اضطراب و افسردگی در این بیماران و اثرات سوء افسردگی و اضطراب بر پیآمد درمان و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر، انجام اقدامات غربالگری و درمانی مناسب برای این بیماران توصیه می شود.
کلیدواژه ها:
Quality of life ، Anxiety ، Depression ، Coronary Artery Bypass Graft ، کیفیت زندگی ، اضطراب ، افسردگی ، جراحی پیوند عروق کرونر
نویسندگان
مهربان پارسا مهر
Associate Professor, Department of Sociology, Yazd University, Yazd, Iran.
علیرضا افشانی
Associate Professor, Department of Sociology, Yazd University, Yazd, Iran.
فاطمه نیکو
Master degree in Sociology, Department of Sociology, Yazd University, Yazd, Iran. (٭Corresponding author). Tel: +۹۸ ۰۷۱۳۷۱۳۳۰۵۰ Email: Nikoofatemeh@ymail.com
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :