تاثیر برقراری ارتباط با بیمار با استفاده از مدل پپلائو در رضایت مندی بیماران از کیفیت خدمات پرستاری در بخش مراقبت های ویژه قلبی
محل انتشار: نشریه پرستاری ایران، دوره: 29، شماره: 104
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 223
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNIU-29-104_004
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1402
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: افزایش رضایت بیماران از کیفیت خدمات پرستاری به برنامه ریزی نیاز دارد. لذا در این مطالعه از مدل پپلائو در جهت برنامه ریزی افزایش رضایت مندی بیماران از کیفیت خدمات پرستاری در بخش مراقبت های ویژه قلبی استفاده شد.و نتایج مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی: پژوهش حاضر مطالعه ی نیمه تجربی بود. جامعه مورد مطالعه شامل بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه قلبی بیمارستان علی بن ابیطالب رفسنجان در سال ۱۳۹۴ بودند با استفاده از روش نمونه گیری آسان و غیر تصادفی، در آن ۶۸ بیمار انتخاب شدند و در گروه های مداخله (۳۴) و کنترل (۳۴) قرار گرفتند. ابزار مطالعه پرسشنامه استاندارد ۲۱ سوالی رضایت مندی از کیفیت خدمات پرستاری (PSNCQQ) بود. داده ها با استفاده از آزمون هایChi-squared test ، Mann-Whithney و Fisher و نرم افزار آماری SPSS نسخه ۱۶ تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها:. نتایج نشان داد رضایت بیماران از کیفیت ارائه خدمات پرستاری پس از اجرای مداخله به طور معنی داری (۰۵/۰P< ) افزایش یافت. در حیطه های دانش و مهارت پرستاری (۰۵/۰P< )، اخلاق پرستاری (۰۵/۰P<)، ارتباط با بیمار (۰۵/۰P< ) و آموزش (۰۵/۰P< ) نیز تفاوت معنی داری بین گروه مداخله و کنترل وجود داشت.
نتیجه گیری کلی: می توان از مدل پپلائو (Peplau)جهت افزایش رضایت مندی بیماران از کیفیت خدمات پرستاری ارائه شده در بخش مراقبت های ویژه قلبی استفاده کرد.
کلیدواژه ها:
Nurse ، Nursing Care ، Nursing model ، Patient Satisfaction ، پرستار ، مراقبت پرستاری ، مدل پرستاری رضایت مندی بیمار
نویسندگان
فاطمه حسینی
MS in Community Health Nurse, Geriatric Care Research Center, Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran
علی راوری
Assistant prof., Geriatric Care Research Center of Nursing, Faculty of Nursing & Midwifery, Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran. ( Corresponding author( Tel: ۰۹۱۳۱۹۱۷۸۵۲ Email: Dr.ravari@rums.ac.ir
علی اکبری
Instructor, Faculty of Nursing and Midwifery, Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :