تاثیر برنامه آموزشی- حمایتی بر استرس زنان مبتلا به سرطان اندومتر
محل انتشار: نشریه پرستاری ایران، دوره: 30، شماره: 110
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 149
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNIU-30-110_002
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1402
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: سرطان اندومتر شایع ترین سرطان دستگاه تناسلی در زنان میباشد. اگرچه پیشرفت های وسیع در زمینه درمان سرطان موجب افزایش طول عمر این بیمارن شده، اما تشخیص این بیماری و به دنبال آن روش های تهاجمی نظیر جراحی، رادیوتراپی و شیمی درمانی منجر به پیدایش عوارض ناخوشایندی در زندگی آنان می شود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر برنامه آموزشی - حمایتی بر استرس زنان مبتلا به سرطان اندومتر می باشد.
روش بررسی: در این مطالعه مداخله ای که در سال ۱۳۹۳ انجام شد، ۱۴۰ زن مبتلا به سرطان اندومتر مراجعه کننده به مجتمع بیمارستانی امام خمینی تهران با استفاده از روش تصادفی انتخاب شدند. مداخله شامل برنامه ای آموزشی- حمایتی بود که طی سه جلسه در گروه مداخله انجام شد. گروه کنترل مراقبت های روتین را دریافت کرد. داده ها با استفاده از پرسشنامه استرس Hari گردآوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۱۶ و آزمون های تی تست، کای اسکوئر و واریانس با اندازه های مکرر با در نظر گرفتن حداکثر خطای نوع اول برابر با ۰۵/۰ انجام شد.
یافته ها: در گروه مداخله میانگین نمره استرس بعد از برنامه آموزشی- حمایتی، یک ماه و دو ماه بعد به طور معنی داری کاهش یافته بود (۰۰۱/۰P<).
نتیجه گیری کلی: نتایج نشان داد که برنامه آموزشی- حمایتی در کاهش استرس بیماران مبتلا به سرطان اندومتر موثر است. پیشنهاد می شود محتوای برنامه به صورت نوشتاری مثل پمفلت، کتابچه و یا از طریق اینترنت در اختیار بیماران مبتلا قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
لیلا نیسانی سامانی
Instructor, school of nursing and midwifery, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
آغا فاطمه حسینی
Instructor, school of Health Management and Information Sciences, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
میترا مدرس گیلانی
Professor, school of medicine, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
سودابه نیرومند
Instructor, school of nursing and midwifery, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran. ( Corresponding Author) Tel: ۰۹۳۸۳۵۷۵۱۷۲ Email: s.niroomand.۱۹۸۴@gmail.com
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :