ارتباط کیفیت زندگی زنان با افسردگی پس از زایمان
محل انتشار: نشریه پرستاری ایران، دوره: 30، شماره: 110
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 109
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNIU-30-110_007
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1402
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: افسردگی پس از زایمان یکی از مشکلات پس از زایمان است که ممکن است بر کیفیت زندگی زنان تاثیر داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط کیفیت زندگی زنان با افسردگی پس از زایمان در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر گچساران انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی ۳۵۰ زن زایمان کرده افسرده و غیر افسرده به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. افسردگی پس از زایمان با پرسشنامهEdinburgh Postnatal Depression Scale و کیفیت زندگی با پرسشنامه SF-۳۶ اندازه گیری شد و میانگین نمرات کیفیت زندگی در زنان مبتلا و غیر مبتلا به افسردگی پس از زایمان و در داخل هر گروه از هفته چهار تا هفته ۱۶ پس از زایمان مقایسه شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری تی زوجی، تی مستقل و کای دو در سطح معنی داری کمتر از ۰۵/۰ استفاده شد.
یافته ها: یافته های مطالعه حاضر نشان داد که در شش حیطه از هشت حیطه کیفیت زندگی از جمله درد جسمانی، سلامت عمومی، نشاط و شادابی، عملکرد اجتماعی، محدودیت نقش عاطفی و سلامت روانی میانگین نمرات بین زنان افسرده و غیر افسرده به طور معنی داری متفاوت است (۰۰۱/۰P<). مقایسه میانگین نمرات کیفیت زندگی بین هفته چهارم تا هفته ۱۶ بعد از زایمان نیز نشان داد که زنان افسرده در همه حیطه ها نمرات پایین تری را در مقایسه با زنان غیر افسرده کسب کردند و با وجود این که در زنان افسرده، نمرات کیفیت زندگی در هفته ۱۶ در همه حیطه ها افزایش نشان داد اما این تفاوت ها به جز در حیطه درد جسمانی (۰۴۳/۰ P<) از نظر آماری معنی دار نبودند.
نتیجه گیری کلی: افسردگی پس از زایمان با کاهش کیفیت زندگی زنان همراه است. بنابراین انجام غربالگری افسردگی پس از زایمان در مراقبت های روتین بعد از زایمان و تلاش جهت بهبود کیفیت زندگی زنان از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم قراچه
Assistant professor, Department of midwifery, Islamic Azad University, Gachsaran branch, Gachsaran, Iran. ( Corresponding Author) Tel: +۹۸ ۷۴۳۲۳۳۵۹۱۰ Email: gharacheh.m@gmail.com
فهیمه رنجبر
Assistant professor, Nursing Care Research Center, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
شهدخت آزادی
Assistant professor, Department of Psychology, Islamic Azad University, Gachsaran branch, Gachsaran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :