بررسی ویژگی های روانسنجی مقیاس ارزش های فرهنگی ازدواج در بین زنان متاهل شهر اصفهان

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 125

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JARCP-5-1_007

تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: یکی از موضوعات مهم که می­تواند به دوام یا فروپاشی خانواده کمک می­کند ارزش­های افراد است. در واقع ارزش­هایی که افراد دارند به زندگی آنان جهت می­دهد و آنان را مسیر زندگی خانواده یاری می­دهد. روش پژوهش: این پژوهش با هدف بررسی روایی و همسانی درونی ارزش­های ازدواج در بین زنان متاهل شهر اصفهان انجام شد. بنابراین پژوهش از نوع زمینه­یابی و ابزارسازی بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه زنان متاهل بین ۲۰ تا ۳۰ ساله شهر اصفهان تشکیل دادند. نمونه آماری ۳۰۰ زن متاهل ۲۰ تا ۳۰ سال بودند که به شکل در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل مقیاس ارزش­های ازدواج و مقیاس میل به طلاق (Dehgani, Yousefi ۲۰۱۹) بود. داده ها در دو بخش توصیفی و استنباطی تحلیل گردید. یافته ها: نتایج نشان داد همسانی درونی ابعاد این مقیاس و هماهنگی درونی سوالات مناسب بود. توزیع فراوانی ابعاد به توزیع نرمال نزدیک بود به جز ابعاد ارزش­های خانواده خود و آرامش که کجی مثبت داشتند سایر ابعاد توزیع نرمال داشتند. شواهد بررسی روایی همگرا نشان داد کلیه ارزش­ها با میل به طلاق رابطه مبت و معنادار داشتند به جز ارزش­های مذهبی، فرزندآوری و آرامش. که موید روایی واگرا برای سه ارزش مورد اشاره و موید روایی همگرا برای سایر ارزش­هاست. نتایج تحلیل عامل اکتشافی به روش واریماکس نشان داد که این مقیاس از ۱۵ عامل برخوردار است. نتیجه گیری :با توجه به این یافته ها می توان نتیجه گرفت که مقیاس ارزش­های ازدواج از ویژگی های مطلوب روان سنجی برخوردار است و می توان از آن در حوزه های آموزشی و پژوهشی  استفاده کرد.

نویسندگان

مهشید مقتدایی

M.A, Department of Psychology, Khorasgan Branch, Islamic Azad University, Khorasgan, Isfahan, Iran

زهرا یوسفی

Assistant Professor, Department of Clinical Psychology, Faculty of Educational Sciences and Psychology, Khorasgan Branch, Islamic Azad University, Khorasgan, Isfahan, Iran

محمدعلی داوری دولت آبادی

M.A, Department of Psychology, Khorasgan Branch, Islamic Azad University, Khorasgan, Isfahan, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Goldenberg H, Goldenberg I. Family Therapy: An Overview. ۷th ed. ...
  • Rokeach, M. (۱۹۷۳). The Nature of Human Value. New York: ...
  • Shechtman, Z. ۲۰۰۲.Validation of the democratic teacher belief scale [DTBS]. ...
  • Schwartz, S. H. (۱۹۹۹). A theory of cultural values and ...
  • Schwartz, S. H. & Rubel, T. (۲۰۰۵). Sex differences in ...
  • Strauss,A.L.(۲۰۱۷). Social Psychology and human values. RoutledgeWilliams, R. M. Jr. ...
  • زمینه و هدف: یکی از موضوعات مهم که می تواند ...
  • نمایش کامل مراجع