اینترنت همه چیز کلید و دروازه ورود به دنیای تحول دیجیتال و لازمه ماندگاری در آن (تبین اهمیت موضوع با رویکرد تمرکز بر سند ملی آمایش کشور)

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 93

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICMBA02_192

تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1402

چکیده مقاله:

اینترنت همه چیز، یکی از به روزترین فناوری های نوین و تحول آفرین در عصر جدید می باشد و مفهومی است که توسط چندین شرکت نامآور فناوری از جمله سیسکو، گارتنر و کوالکام، به منظور معرفی شکل گستردهتر و رشد یافته اینترنت اشیاء معرفی شده است . با رشد این اکوسیستم نه تنها اشیاء، بلکه انسانها، دادهها و حتی روندها به هم مرتبط می شوند. اینترنت همه چیز در حال اوج گیری و رسیدن به قله پایداری برای کاربردهای عملی است و کشورهایی که وارد اینترنت همه چیز می شوند از دو جنبه سود می برند. یکی با به دست آوردن ارزش جدیدی که از نوآوری در فناوری حاصل می شود و دیگری با به دست آوردن مزیت رقابتی و به دست آوردن سهم بازار در برابر کشورهایی که قادر به تغییر و سرمایه گذاری در بازار اینترنت همه چیز نبودهاند. در این بین ، در تاریخ ۱۱/۱۲/۱۳۹۹، سند ملی آمایش سرزمین ، که دربرگیرنده نقشه راه توسعه بلندمدت سرزمین در افق سال ۱۴۲۴ است ، تصویب و ابلاغ شد. در این سند متناسب با فعالیت ها و کانونهای استقرار جمعیت که رکن اصلی اینترنت همه چیز است ، به تدابیر و سیاست های متعدد و مختلفی اشاره شده است که تمامی آنها ضرورت توجه به اینترنت همه چیز را در کشور بیش از پیش می کند.

نویسندگان

سیدامید آذرکسب

دانشجوی دکترای تخصصی مهندسی کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی ، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی ، تهران،

سیدحسین خواسته

دکترای تخصصی مهندسی کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی ، استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی ، تهران، ایران