شناسایی و کاربرد معیارهای نیازسنجی و اولویت بندی پروژه های بهداشت محیطی نیروهای نظامی براساس ماتریس وزنی و ارزیابی میدانی

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 81

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MILIT-24-2_002

تاریخ نمایه سازی: 13 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: این مطالعه با هدف شناسایی معیارهای موثر بر اولویت ­بندی پروژه­ های بهداشت محیطی در نیروهای نظامی و نحوه اولویت بندی آن­ ها انجام گرفت. روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی می­ باشد. در نتیجه مرور مبانی نظری و تلخیص آن، معیارهای نیازسنجی و اولویت ­بندی پروژه­ های بهداشت محیطی شناسایی شدند. سپس با دراختیار قرار دادن محتوای کلی پرسشنامه برای خبرگان، از نظرات اصلاحی و پیشنهادی آن­ ها استفاده گردید. پس از طراحی چک لیست ارزیابی که شامل ۱۶ معیار می­ باشد، برای هریک از معیارها، زیرمعیارهای مربوطه طراحی گردید. برای ارزش­گذاری معیارها از اعداد ۱،۲،۳ استفاده شده است. برای ارزش ­گذاری زیرمعیارها، امتیازهای بین ۱ تا ۱۰ به آن­ ها تعلق گرفت. وزن امتیازها از حاصل­ضرب وزن معیار در امتیاز آن به ­دست آمد. با جمع بستن همه امتیازهای وزن داده شده، امتیاز کل هر یگان و مرکز به ­دست آمد. یگانی و مرکزی که دارای امتیاز کل بالاتری کسب کرده باشد، بدین مفهوم است که از نظر اجرای برنامه بهداشت محیطی دارای اولویت بیشتری می ­باشد. سپس ارزیابی میدانی طرح حاضر نیز انجام شد. یافته ها: یافته ­ها نشان داد که با توجه به امتیازهای کل کسب شده، اولویت بندی یگان ­ها و مراکز تحت مطالعه، یگان D و F به ترتیب در اولویت اول و دوم انجام پروژه­ های بهداشت محیطی قرار دارند. نتیجه گیری: این روش با استفاده از نظرات کارشناسان و تبدیل معیارهای کیفی به متغیرهای کمی می ­تواند کمک و راهنمایی برای کارشناسان برنامه­ ریزی بهداشت و سایر تصمیم ­گیرندگان و مسئولین باشد تا تصمیم ­گیری منطقی و مناسبی را ارائه دهند. تعیین کمیته تخصصی اولویت­بندی پروژه ­های بهداشت محیطی در معاونت سلامت پیشنهاد می­ گردد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

افشین صادقی

گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایران

امیر میرشفیعی

مرکز تحقیقات بهداشت نظامی، پژوهشکده سبک زندگی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • منابع۱. Rahmani R, Mehrvarz S, Zareei Zavaraki E, Abbaspour A, ...
  • Bahrami R, Noori K. Perceptual analysis-Spatial development indicators of health ...
  • Wichapa N, Khokhajaikiat P. Solving multi-objective facility location problem using ...
  • Ng V, Sargeant J. Prioritizing zoonotic diseases: differences in perspectives ...
  • Baratchi M, Mansouri N, Ahmadi A. An Evaluation of Health ...
  • Khosravi Mashizi A, Sharafatmandrad M. Prioritization of rainfall storage methods ...
  • نمایش کامل مراجع