اثربخشی آموزش مهارتهای کنترل خشم بر نشانه های سلوک نوجوانان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در علوم تربیتی، روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ARSEP12_164
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه پورجمال

کارشناسی ارشد، علوم تربیتی گرایش آموزش و پرورش ابتدایی دانشکده علوم انسانی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد قاین

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی است . بدین منظور در یک تحقیق نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون پیگیری با گروه کنترل ، ۳۰ نوجوان در بازه سنی ۱۳-۱۷ ساله بر اساس نقطه برش پرسشنامه سنجش مشکلات رفتاری نوجوانان اختیاج انتخاب شدند و به شکل تصادفی در دو گروه آزمایش (۱۵ (نوجوان ) و کنترل (۱۵) نوجوان گمارده شدند گروه آزمایش به مدت ۱۲ هفته و هر هفته یک جلسه ۶۰ دقیقه ای تحت مداخله آموزش مهارتهای کنترل خشم قرار گرفتند در حالی که گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکردند. هر دو گروه در سه مرحله قبل از مداخله بعد از مداخله و چهار ماه بعد از اتمام مداخله پیگیری) پرسشنامه مقیاس درجه بندی تشخیص اختلال سلوک که توسط عظیم خانی و همکاران (۱۳۸۹) به منظور سنجش مولفه های اصلی اختلال سلوک پرخاشگری بی مسئولیتی ، فریبکاری خرابکاری و روابط بین فردی (ضعیف ساخته شده است را تکمیل کردند. دادهها با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیریهای مکرر تحلیل شد. یافته های پژوهش نشان داد که تفاوت گروه تحت مداخله این شیوه درمانی با گروه کنترل در نشانه های سلوک معنی دار هست یعنی مداخله آموزش مهارتهای کنترل خشم قادر به کاهش نشانه های سلوک در نوجوانان دبیرستانی است . بر اساس این یافته میتوان نتیجه گرفت که مداخله آموزش مهارتهای کنترل خشم روشی موثر در کاهش مولفه های اصلی اختلال سلوک است . پیشنهاد می شود که این رویکرد برای نوجوانان در موسسات آموزشی و مراکزدرمانی بکار گرفته شود.

کلیدواژه ها

کنترل خشم ، سلوک، نوجوانان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.