بررسی تاثیر صندوق های اعتباری خرد بر سطح توانمندسازی اقتصادی زنان روستایی (منطقه مورد مطالعه: روستاهای دهستان پیوه ژن)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دانشجویان جغرافیا و علوم زمین ایران
  • کد COI اختصاصی: GEOECD01_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم شجری

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه فردوسی مشهد

خدیجه بوزرجمهری

دانشیار گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

طاهره صادقلو

استادیار گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

فاطمه پاسبان

استادیار پژوهشی مرکز تحقیقات آموزشی کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، مشهد، ایران

چکیده

امروزه زنان روستایی نقش بسزایی در فرآیند تولید روستایی دارند، لذا توانمندسازی آنان بخصوص در بعد اقتصادی بسیارضرورت دارد. از این رو هدف از توانمندسازی زنان روستایی، ایجاد اشتغال پایدار و افزایش درآمد و در پی آن کاهش فقراست. از جمله سیاست ها در زمینه توانمندسازی اقتصادی زنان روستایی، اجرای برنامه های اعتبارات خرد و تاسیس صندوقهای خرد اعتبارات زنان روستایی است. لذا هدف این تحقیق، بررسی اثرات صندو ق اعتبارات خرد بر توانمند سازی اقتصادیزنان روستایی در روستاهای دهستان پیوه ژن میباشد. پژوهش حاضر به لحاظ هدف، از نوع کاربردی و به لحاظ روش انجامتحقیق توصیفی- تحلیلی میباشد. جهت انجام این تحقیق از روشهای مختلف گردآوری اطلاعات (اسنادی، کتابخانه ای واطلاعات میدانی) استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق شامل ۴۲۵ نفر زن روستایی عضو صندوق اعتبارات خرد روستاییدهستان پیوه ژن است. بر اساس فرمول کوکران با ضریب خطای ۰۶ / ۰ حجم نمونه ۱۶۴ مورد به عنوان نمونه تعیین گردیدو نظرات آنان براساس شاخص های تحقیق در رابطه با موضوع تحقیق مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت اطلاعات استخراجشده از پرسشنامه ها با استفاده از آزمون های آماری t تک نمونه ای، t دو نمونه مستقل، آزمون آنوا و کای اسکوئر به تجزیه وتحلیل داده های پژوهش پرداخته شده است. نتایج تحقیق نشان داد به طور کلی صندوق های اعتبارات خرد تا حد متوسط وگاها کمی بر توانمندسازی زنان روستایی اثرگذار بوده است.

کلیدواژه ها

صندوق های خرد، توانمندسازی زنان، مشاغل خرد، دهستان پیوه ژن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.