رابطه میان بهبود کارکرد نیروهای شاغل در شهرداری و رضایت شهروندان (در راستای ایجاد هماهنگی برنامه های توسعه شهری با الزامات فرهنگی شهرورندان)

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 36

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HUMAN07_343

تاریخ نمایه سازی: 3 مرداد 1402

چکیده مقاله:

فقدان وجود نظام ارزیابی و کنترل در یک سیستم به معنای عدم شناخت عیوب کاری و کیفی نیروهای انسانی حین اجرا است که خود باعث ضررهای زمانی، کیفی و اقتصادی است. زمان، هزینه و کیفیت اجرا در پروژه های عمرانی از مهترین عناصر در شکل گیری و تحویل یک پروژه توسط نیروهای انسانی در حین پروژه به حساب می آید. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی امکان افزایش بهره وری نیروی انسانی و تاثیر آن بر بهبود میزان رضایتمندی شهروندان از عملکرد مدیریت شهری توسط تحلیل زوجی انجام گرفته است. پرسش نامه این تحقیق شامل ۴ قسمت: ۱- بخش عمومی شامل ۴ سوال، ۲- گویه های پرسشنامه عوامل موثر بر استقرار سیستم های مدیریت کیفیت که مشتمل بر ۲۴ سوال، با ۷ شاخص پژوهش، ۳- گویه های پرسشنامه عوامل بحرانی موثر بر موفقیت استقرار سیستم های مدیریت کیفیت مشتمل بر ۸ سوال و ۴ گویه های پرسشنامه موانع و مشکلات موثر بر موفقیت استقرار سیستم های مدیریت کیفیت مشتمل بر ۹ سوال تهیه شد. با توجه به نتایج به دست آمده از این پژوهش و با مقایسه نتایج به دست آمده از دو سوال فرعی، نقش رهبری به عنوان اساسی ترین و مهم ترین عامل در استقرار سیستم های مدیریت کیفیت تشخیص داده شد. عامل مهم دیگر عدم وجود آموزش کافی و اطلاعات ضعیف کارمندان و مدیران شهری نسبت به سیستم های مدیریت کیفیت می باشد. با توجه به اینکه در شهرداری شیراز مدت هاست که از سیستم های مدیریتی قدیمی مبتنی بر بازرسی با قراردادهای ۳ یا ۴ عاملی استفاده می گردد بدیهی است که افراد آشنایی کمتری با سیستم های نوین مدیریتی داشته باشند و با توجه به اینکه در کشورهای پیشرفته مدت هاست که سیستم های مدیریتی مبتنی بر بازرسی منسوخ گردیده لازم است با ایجاد آموزش به صورت واحدهای دانشگاهی و یا از طریق نهادهای وابسته آموزش های لازم در این خصوص ایجاد تا زمینه آشنایی افراد با آن فراهم گردد. عامل پراهمیت دیگر عدم وجود انگیزه کافی در کارکنان و مدیران و مقاومت در برابر تغییر توسط کارکنان می باشند، لازمه توجه به بحث مدیریت منابع انسانی را به عنوان یکی از ارکان مدیریت کیفیت جدی تر می کند. در نهایت با توجه به نتایج به دست آمده جهت استقرار سیستم های ارتقاء بهره وری منابع انسانی شاغل در شهرداری شیراز ابتدا لازم است مدیران ارشد با این نوع سیستم مدیریتی آشنا و در این خصوص آموزش ببینند و سپس آموزش را به سطح های دیگر انتقال داد.

کلیدواژه ها:

کلمات کلیدی: بهبود میزان رضایتمندی شهروندان ، عملکرد مدیریت شهری ، افزایش بهره وری ، نیروی انسانی ، شهرداری شیراز ، آنالیز زوجی.

نویسندگان

مرضیه لطفعلیان

کارمند شهرداری منطقه سه شیراز و کارشناس ارشد طراحی شهری، شیراز، ایران