کاربردنانو حسگر های زیستی در امنیت غذایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین همایش جایگاه محصولات استراتژیک در امنیت غذایی و کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: SPRFOOD03_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 120
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه ممی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران،ایران

لیلا ناطقی

دانشیار، گروه علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی ، واحد ورامین پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

بهزاد محمدی

گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، موسسه آموزش عالی آفاق، ارومیه، ایران

چکیده

امنیت غذایی یکی از اهداف بهداشت جهانی است و بیماری های با منشا غذایی بحرانی بزرگ در سلامت محسوب میگردند. بنابر این شناسایی میکروب های بیماریزا در مواد غذایی راه حل پیشگیری و شناخت مشکلات مرتبط با سلامت و ایمنی می باشد. در این مقاله بررسی جامعی با هدف شناسایی میکروب های بیماریزای با منشا غذایی انجام گرفته است. نانوتکنولوژی کاربردهای گسترده ای در صنایع غذایی دارد. به عنوان مثال، در هر مرحله از زنجیره تولید، از پردازش مواد غذایی تا مصرف نهایی، نقش دارد. نانوحسگرهای زیستی تلفیق فناوری های زیستی و نانو با پروسه های الکترونیک به گونه ای طراحی می شوند تا تنها با یک ماده خاص واکنش نشان داده و با بهره گیری از قدرت فتو الکترون و میکرو الکترودها و بر اثر واکنش اختصاصی با یک ماده خاص ابزار ردیابی و تحلیلگر دقیقی را در ریزترین ابعاد ارایه دهند. که این تحلیل ها برای ارزیابی پارامترهای مختلف مواد غذایی در طول تولید به منظور تضمین بالاترین کیفیت و ایمنی محصول نهایی مورداستفاده قرار می گیرند. این فناوری راه های پیچیده تر و ارزان تری را برای شناسایی موثر عیوب روی محصولات ارائه می دهد. این حسگرها ابزارهای مفیدی در تشخیص و کنترل آلاینده های مخاطره آمیز و تشخیص باکتری های پاتوژن در فرآورده های غذایی به شمار می روند. با استفاده از این زیست حسگر ها شناسایی مقادیر بسیار کم ترکیبات مضر شیمیایی، ویروس و باکتری ها در سامانه غذایی و محیط زیست میسر شده و تحول شگرفی را در کنترل کیفیت و ایمنی محصولات غذایی به همراه داشته است.

کلیدواژه ها

فناوری نانو، حسگر های زیستی، امنیت غذایی، پایش کیفیت،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.