مقایسه اندانسترون و افدرین در پیشگیری از افت فشارخون پس از بی حسی نخاعی در زنان کاندید سزارین انتخابی: کارآزمایی بالینی تصادفی شده
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 186
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-23-6_002
تاریخ نمایه سازی: 2 مرداد 1402
چکیده مقاله:
مقدمه:اخیرا تاثیر داروهای مهار کننده گیرنده های سروتونینی همچون اندانسترون در جلوگیری از هیپوتانسیون ناشی از بی حسی نخاعی خصوصا در زنان باردار مورد توجه قرار گرفته است؛ از این رو مطالعه حاضر با هدف مقایسه اندانسترون وریدی با افدرین در پیشگیری از افت فشارخون ناشی از بی حسی نخاعی در جراحی سزارین انتخابی انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده در سال های ۹۸-۱۳۹۷ با مشارکت ۱۰۰ زن کاندید سزارین انتخابی در بیمارستان الزهراء تبریز انجام شد. پس از تخصیص تصادفی افراد به دو گروه انداونسترون و افدرین، بلافاصله پس از تزریق داروی بی حسی، ۴ میلی گرم اندانسترون (گروه مداخله) و ۱۰ میلی گرم افدرین (گروه کنترل) به هر گروه تزریق شد. بررسی وضعیت فشارخون در حین جراحی برای هر گروه در ابزار هر فرد در فرم جمع آوری اطلاعات ثبت شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۲) و آزمون های آماری تی تست، من ویتنی یو و کای دو انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: میانگین دوز کلی مصرف افدرین برای گروه اندانسترون ۲۰/۰۲±۳۳/۱۲ میلی گرم و برای گروه افدرین ۲۹/۳±۴۱/۱۹ میلی گرم بود (۰۰۳/۰=p). پس از شروع بی حسی، بین دو گروه از نظر متغیرهای ضربان قلب (۰۰۲/۰=p)، فشارخون سیستولیک (۰۳/۰=p)، دیاستولیک (۰۴/۰=p)، تهوع و استفراغ (۰۰۹/۰=p) و بی قراری (۰۱۹/۰=p) اختلاف آماری معناداری به نفع گروه مداخله مشاهده شد. نتیجه گیری: تجویز پروفیلاکتیک اندانسترون در زنان باردار کاندید سزارین انتخابی موجب کاهش نیاز به افدرین و کاهش عوارض شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرناز مسلمی
دانشیار گروه بیهوشی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
ریحانه ابری سردرودی
استادیار گروه بیهوشی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
مریم شیدائی
دستیار تخصص بیهوشی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
محدثه بیژن پور
کارشناس بیهوشی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
سودا آرش آزاد
دستیار تخصص بیهوشی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :