تاثیر ضعف کنترل های داخلی بر رابطه بین محافظه کاری حسابداری و ارزش نگهداشت وجه نقد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهاردهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO14_243
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 93
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احد محمودزاده

استادیار گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرند

سجاد مهرادفر

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند

چکیده

وجه نقد، نوعی دارایی غیرمولد است و نگهداشت بیش ازاندازه آن، به علت بی بازدهی، موجب کاهش کارایی و ارزش ۱شرکت میشود. همچنین پایین بودن وجه نقد نگهداریشده ممکن است موجب شود شرکت نتواند برای سرمایهگذاری در پروژه های با خالص ارزش فعلی مثبت، پیشقدم شود و احتمال بروز مشکلهای مالی افزایش یابد. بنابر این ارز نگهداشت وجه نقد و عوامل تاثیر گذاربر آن یکی از مسائل مهم برای شرکت ها می باشد. در این راستا هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر محافظه کاری حسابداری بر ارزش نگهداشت وجه نقد واحد تجاری با نقش تعدیل کننده کنترل های داخلی شرکتها می باشد. جامعه آماری این پژوهش کلیه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران هستند و نمونه آماری شامل ۱۴۹ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است که در طی سالهای ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۰ مورد بررسی قرار گرفته است. در این پژوهش از تحلیل آماری رگرسیون چندمتغیری برای آزمون فرضیه های پژوهش استفاده شده است. نتایج حاصل از پژوهش نشاندهنده آن است که محافظه کاری حسابداری تاثیری معنادار و مستقیمی بر ارزش نگهداشت وجه نقد دارد ولی تاثیر ضعف کنترلهای داخلی بر رابطه و محافظه کاری حسابداری و ارزش نگهداشت معکوس می باشد. نتایج مرتبط با متغیرهای کنترلی نیز نشان داد که متغیرهای نسبت تغییرات سود سهام نقدی به ارزش بازار حقوق صاحبان سهام در ابتدای سال و نسبت تغییرات به ارزش بازار حقوق صاحبان سهام در ابتدای سال بر ارزش نگهداشت وجه نقد شرکت تاثیر مستقیم، و متغیر نسبت تغییرات هزینه بهره (مالی) به ارزش بازار حقوق صاحبان سهام در ابتدای سال تاثیر معکوس بر آن دارد. ولی اهرم مالی تاثیری بر ارزش نگهداشت وجه نقد ندارد.

کلیدواژه ها

محافظه کاری حسابداری، ارزش نگهداشت وجه نقد، ضعف کنترل های داخلی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.