بررسی میزان شیوع ژن های tetA و اینتگرون کلاس یک در باکتری های اشریشیاکلی مقاوم به تتراسایکلین جداسازی شده از ضایعات بیماری کلی باسیلوز طیور
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 140
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NFVM-4-2_010
تاریخ نمایه سازی: 1 مرداد 1402
چکیده مقاله:
از مدت ها قبل آنتی بیوتیک ها اولین خط دفاعی برای جلوگیری از عفونت اشریشیاکلی بودند، اما از آنجا که باکتری ها به طور فزاینده ای در برابر درمان مقاوم شده اند، قدرت خود را از دست داده اند. تحقیق حاضر با هدف بررسی مقاومت به تتراسایکلین ها و شیوع ژن های مقاومت tetA و اینتگرون کلاس یک در اشریشیاکلی جدا شده از جوجه های گوشتی مبتلا به کلی باسیلوز انجام شد. با انجام آزمایش آنتی بیوگرام در این مطالعه ۹۶/۶ درصد از جدایه های اشریشیاکلی مقاوم به یک یا هر دو آنتی بیوتیک داکسی سایکلین و تتراسایکلین بودند. نتایج آزمایش نشان داد ۹۸/۲ درصد از باکتری های اشریشیاکلی مقاوم به تتراسایکلین جداسازی شده از ضایعات بیماری کلی باسیلوز حامل tetA می باشند. میزان شیوع ژن اینتگرون کلاس یک ۹۸/۲ درصد می باشد. همچنین ۹۶/۵ درصد از جدایه های این باکتری حامل هر دو ژن اینتگرون کلاس یک و tetA می باشند. با در نظر گرفتن نتایج، شیوع دو ژن tetA و اینتگرون کلاس یک در این تحقیق نسبت به سایر پژوهش های انجام گرفته به طور قابل ملاحظه ای بیشتر است که این تفاوت می تواند بیانگر مقاومت آنتی بیوتیکی زیاد در مرغداری های این منطقه باشد که بر لزوم استفاده محتاطانه از تتراسایکلین ها در تولید طیور برای کاهش شیوع اشریشیاکلی مقاوم در برابر این آنتی بیوتیک ها تاکید می کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمود نخعی
دانش آموخته دکتری حرفه ای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
محمد جهانتیغ
استاد، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
محسن نجیمی
دانشیار، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
سعید سالاری
دانشیار، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :