هم دلی دستیاران رشته های مختلف پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در برخورد با بیمار

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 81

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJME-17-1_022

تاریخ نمایه سازی: 1 مرداد 1402

چکیده مقاله:

مقاله ای تحت عنوان " هم دلی دستیاران رشته های مختلف پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در برخورد با بیمار " در مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی /۱۳۹۵/۱۶(۱) منتشر شده است. مقاله دارای نقاط قوت بسیاری است از جمله روش نمونه گیری که به صورت سرشماری انجام شده است و نتایج را تاحد زیادی معتبر و قابل تعمیم می نماید. ابزار مورد کاربرد در پژوهش و این که به یکی از موضوعات مهم و اخلاق حرفه ای در علوم پزشکی پرداخته است؛ اما در این مقاله به چند نکته مهم باید توجه شود. با توجه به این که آزمون من ویتنی یک آزمون ناپارامتری است که به بررسی تفاوت بین دو گروه مستقل در خصوص یک متغیر دارای داده های رتبه ای و ترتیبی می پردازد، آیا کاربرد آن برای بررسی ارتباط جنسیت (صفت اسمی کیفی) و نمره ه مدلی (متغیر کمی فاصله ای) صحیح است(۱و۲) و از طرفی در متن مقاله اشاره ای به بررسی داده ها از لحاظ نرمال بودن یا نبودن نشده است. در قسمت نتیجه گیری از چکیده و همچنین متن مقاله نیز دو نتیجه گیری توجه را به خود جلب می کند که شاید بتوان گفت فهم آن برای خواننده دشوار باشد.۱ - "با توجه به ارتباط معنادار هم دلی با رشته تحصیلی دستیاران، می توان گفت هم دلی تحت تاثیر فضای آموزش بالینی در گروه ها قرار می گیرد و یک موضوع قابل آموزش به دانشجویان است." چنین نتیجه گیری بر چه مبنایی صورت گرفته است؟ ۲- "نتایج پژوهش از این نظریه حمایت می کند که هم دلی ویژگی شخصیتی است که در کودکی شکل می گیرد و به تکامل می رسد و بیش تر از آن که با تجربه های شخصی دوران بزرگسالی فرد در ارتباط باشد، با تجربه های کودکی و آموزه های آن زمان مرتبط است." دو مساله در اینجا مطرح است اول این که این بیان با نتیجه گیری هم خوانی چندانی ندارد. دوم این که شاید در نگاه یک خواننده چنین نتیجه گیری براساس نتایج این پژوهش اغراق آمیز و نامناسب باشدو این که با یک آنالیز توصیفی نمی توان به چنین نتیجه گیری کلی دست یافت(۳).

کلیدواژه ها:

نویسندگان

فائزه سلطانی

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

سید فخرالدین حسینی

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Rothman KJ , Greenland G , Lash LT. Modern Epidemiology.۳nd ...
  • Szklo M, Javier Nieto F. Epidemiology, Beyond the Basics. Maryland: ...
  • نمایش کامل مراجع