Survey on Patients' Satisfaction with the Services Provided at Pharmacies in the City of Kashan
محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 9، شماره: 2
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 121
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JABS-9-2_016
تاریخ نمایه سازی: 1 مرداد 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: درکشورهای توسعه یافته، رضایت بیمار، یک عامل کلیدی در ارزیابی کیفیت سیستم مراقبت های بهداشتی است. این تحقیق باهدف تعیین وضعیت رضایتمندی بیماران نسبت به خدمات ارائه شده در داروخانه های سطح شهر کاشان و عوامل مرتبط با آن طراحی شده است.
مواد و روش ها: مطالعه به روش مقطعی بر روی ۴۴۰ بیمار مراجعه کننده به داروخانه های سطح شهر کاشان انجام گرفت که به صورت تصادفی مورد سوال قرار گرفتند. پرسشنامه این مطالعه شامل ۴۴ سوال و متمرکز روی چهار موضوع بود: انتظارات از داروساز، ارتباط با داروساز، مشاوره توسط داروساز و محیط فیزیکی داروخانه. در این پژوهش از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۰ و همچنین از آزمون های آماری پارامتریک و آزمون ANOVA برای تجزیه وتحلیل داده های مطالعه استفاده شد.
نتایج: بیشترین میزان انتظارات به ترتیب در مورد برخورد خوب و مودبانه از داروساز و کارکنان داروخانه (۷/۹۲ درصد)، کم شدن مدت زمان انتظار (۹۲ درصد)، انتظار از داروساز جهت توضیح موارد مصرف داروها (۸۵ درصد) و انتظار از داروساز جهت توضیح در مورد روش مصرف داروها (۵/۸۲ درصد) بودند. بیشترین میزان رضایت بیماران مربوط به خوش اخلاق و خوش برخورد بودن داروساز (۹/۷۸ درصد)، برچسب زدن دارو توسط داروساز (۷۸ درصد) و روشن بودن فضای داروخانه (۹۳ درصد) است.
نتیجه گیری: شهرستان کاشان دارای سطوح مختلف رضایت از کیفیت خدمات داروخانه ای هستند. برای افزایش سطح رضایتمندی، لازم است که آموزش های مناسب در داروخانه ها فراهم شود و کیفیت خدمات در همه حیطه ها ارتقا یابد.
کلیدواژه ها:
Patient satisfaction ، Pharmacy services ، Patient experience ، Pharmacist–patient communication ، رضایتمندی بیماران ، خدمات داروخانه ، تجربه بیمار ، ارتباط داروخانه و بیمار
نویسندگان
حمیدرضا بنفشه
Department of Pharmacology, Faculty of Medicine, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
حمیدرضا گیلاسی
Social Determinants of Health (SDH) Research Center, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
امیر قادری
Department of addiction studies, Faculty of Medicine, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :