The Effects of Fibroblast and Macrophage Separated and Co-Culture Conditioned Medium on Sperm Parameters Disorders Induced by Testicular Torsion-Detorsion in Adult Rats
محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 9، شماره: 3
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 148
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JABS-9-3_007
تاریخ نمایه سازی: 1 مرداد 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: ایسکمی و خونرسانی مجدد منجر به تولید بیش از اندازه گونه های اکسیژن فعال (ROS) می شود. در مطالعه حاضر آثار محافظتی مایع رویی حاصل از کشت سلول در اختلال کیفیت اسپرم القاء شده توسط پیچش– واپیچش (T-D) Torsion-Detorsion بیضه رت های بالغ مورد ارزیابی قرار گرفت.
مواد و روش ها: در این مطالعه تعداد ۴۲ سر رت بالغ در ۷ گروه تقسیم شدند. ۱-گروه کنترل سالم: تحت عمل جراحی قرار نگرفت. ۲-گروه لاپاراتومی: تحت عمل جراحی لاپاراتومی بدون T-D پیچش– واپیچش قرار گرفتند. ۳-گروهT-D : تحت عمل جراحی و T-D قرار گرفتند. ۴-گروه T-D+DMEM: پس از T-D محیط کشت Dulbecco's Modified Eagle's Medium (DMEM) تزریق شد. گروه های ۵ الی ۷ به ترتیب شاملT-D+F ، T-D+M، T-D+FM متعاقب T-D به ترتیب مایع رویی حاصل از کشت فیبروبلاست، ماکروفاژ و کشت هم زمان ماکروفاژ- فیبروبلاست تزریق شد. تمام تزریق ها به میزان ۱۰ میکرولیتر یک بار پس از T-D در شبکه بیضه ای انجام شد. ۳۵ روز بعد از عمل جراحی پارامترهای کیفیت اسپرم مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده های حاصله با روش آماری آنووا یک طرفه و تست تعقیبی توکی بین گروه ها در سطح (۰۵/۰P<) مورد مقایسه قرار گرفتند.
نتایج: گروه های تجربی دریافت کننده مایع رویی کشت فیبروبلاست و ماکروفاژ بهبود پارامترهای اسپرم نسبت به گروه T-D و T-D+DMEM را نشان دادند. در گروه T-D+FM آثار بهبودی توسط مایع رویی مشاهده نگردید.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه توانایی بالای مایع رویی حاصل از کشت جداگانه ی فیبروبلاست و ماکروفاژ در بهبود پارامترهای اسپرم بعد از عمل پیچش- واپیچش بیضه را نشان داد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
منصوره میرزایی گله کلایی
Department of Basic Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University, Urmia, Iran
رسول شهروز
Department of Basic Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University, Urmia, Iran
علی شالیزار جلالی
Department of Basic Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University, Urmia, Iran
فرشید صراف زاده رضایی
Department of Surgery and Diagnostic Imaging, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University, Urmia, Iran
نریمان مصفا
Department of Immunology, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :