Quantitative Comparison of CK۱۹ Gene Expression Between Normal Iranian Women and Ovarian Cancer Blood Sample by Real Time PCR
محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 9، شماره: 3
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 134
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JABS-9-3_017
تاریخ نمایه سازی: 1 مرداد 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: سرطان تخمدان پنجمین علت مرگ ومیر ناشی از سرطان در زنان ایران و ایالات متحده است. تشخیص دیر بیماری می تواند منجر به مرگ بیمار گردد و درمان آن هزینه بسیاری را به اقتصاد کشور وارد می نماید. لذا تشخیص به موقع بیماری، درد و هزینه های تحمیلی را برای بیماران کاهش خواهد داد. بررسی تغییرات بیان ژن CK۱۹ قابلیت تشخیص زودهنگام سرطان تخمدان را دارد. در این مطالعه پتانسیل بیان ژن CK۱۹ به عنوان بیومارکری مولکولی در تشخیص سرطان تخمدان در سیستم گردش خون با استفاده از تکنیک Real Time PCR موردبررسی قرار گرفت تا بتوان با انجام تحﻘیق و بررسی بیشتر در مورد مکانیسم و نحوه اثر این ژن، از آن به عنوان یک هدف مناسب برای درمان سرطان تخمدان استفاده کرد.
مواد و روش ها: در این مطالعه مورد شاهدی بر روی ۵۰ نمونه خون زنان مبتلابه سرطان تخمدان و ۵۰ نمونه خون کنترل نرمال افرادی که به بخش انستیتو کانسر بیمارستان امام خمینی مراجعه کرده بودند، انجام شد. بعد از جمع آوری نمونه ها و استخراج RNAتام نمونه خون اپیتلیال تخمدان فریز شده،cDNA سنتز شد. درنهایت بیان مارکر زیستی CK۱۹ در ۵۰ نمونه خون بیمار و ۵۰ نمونه خون نرمال با استفاده از روش RT-PCR موردبررسی قرار گرفت.
نتایج: نتایج نشان داد که بیان ژن CK۱۹ در مبتلایان به سرطان تخمدان به طور معناداری در مقایسه با نمونه شاهد، به میزان ۹۹/۴ برابر افزایش یافته است. همچنین نتایج گویای این مطلب بود که افزایش بیان، وابسته به شدت بیماری بوده و با پیشروی مرحله بیماری، بیان ژن CK۱۹ افزایش می یابد.
نتیجه گیری: این آزمایش گویای افزایش معنادار بیان ژن CK۱۹ در افراد مبتلابه سرطان تخمدان بود به نحوی که پیشنهاد میشود که این امر احتمالا سبب مهار فعالیت ژن های سرکوب کننده تومور میگردد. بررسی و تائید نقش کلیدی این ژن می تواند گامی مهم در جهت غربالگری، بیومارکری مناسب جهت تشخیص غیرتهاجمی و زودهنگام سرطان تخمدان و بررسی روند درمان باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیده راضیه سادات شیرازی
Department of Biology, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
اردشیر حسام پور
Department of Biology, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :