Design of Chlamydia Trachomatis Diagnostic Kit in Symptomatic Women Using Real Time PCR
محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 10، شماره: 1
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 145
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JABS-10-1_019
تاریخ نمایه سازی: 1 مرداد 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: کلامیدیا تراکوماتیس یکی از شایع ترین علل عفونت های منتقل از راه جنسی در سراسر جهان است. غربالگری زنان برای عفونت های کلامیدیایی در کشورهای درحال توسعه به دلیل موثر نبودن روش های تشخیصی در دسترس، بسیار موردتوجه قرارگرفته است. هدف از انجام این تحقیق دستیابی به روشی است که تشخیص عفونت کلامیدیا تراکوماتیس را در زنان دارای علامت سهولت ببخشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه تعداد ۵۰ نمونه بالینی (واژینال) از زنان علامت دار جمع آوری شد. پس از استخراج DNA، توالی ژن OMP۱ به عنوان ژن منتخب از بانک ژن استخراج گردید. سپس، با استفاده از نرم افزار Mega۶ پرایمرهای اختصاصی طراحی گشت. با نمونه های DNA استخراج شده PCR گذاشته شد و صحت پرایمرهای طراحی شده تائید شد. به منظور ساخت کنترل مثبت محصول PCR در وکتور، کلون شد. جهت تعیین حساسیت Real time PCR، رقیق سازی DNA از کنترل مثبت صورت گرفت و با رقت های مختلف Real time PCR گذاشته شد و همچنین جهت تعیین اختصاصیت Real-time PCR، DNA باکتری های ناحیه واژن استخراج و Real-time PCR انجام شد.
نتایج: در این تحقیق توانستیم به وسیله تکنیک مولکولی پیشرفته Real-time PCR کیتی طراحی کنیم که دارای ۱۰ پیکوگرم حساسیت و ۱۰۰ درصد اختصاصیت در تشخیص عفونت کلامیدیایی در زنان علامت دار است.
نتیجه گیری: با پرایمرهای طراحی شده و روش ریل تایم می توان تشخیص ۱۰۰ درصد نسبت به عفونت های کلامیدیا داشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمیده روحانی نژاد
Malek-Ashtar University of Technology, Tehran, Iran
نگار رحمتی کیان
Department of Microbioology, Pharmaceutical Sciences Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
فهیمه نعمتی منصور
۳. Department of biotechnology, Faculty of Science and Technologies, Pharmaceutical Sciences Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
دریا امیری
Malek-Ashtar University of Technology, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :