بررسی پتانسیل حذف میکروبی خاک های آلوده به روغن موتور شهر همدان
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,012
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CEE06_265
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1391
چکیده مقاله:
یکی از پیامد های تخلیه فاضلاب ها و زائدات صنعتی در خاک و منابع آب زیر زمینی، تجمع ترکیبات آلاینده و سمی در محیط زیست می باشد که یکی از شایع ترین این آلاینده ها، ترکیبات هیدروکربنی است.زیست پالایی یا به عبارتی حذف بیولوژیک به عنوان یکی از موثر ترین راهکارهای مطرح شده برای از بین بردن آلودگی های نفتی و مشتقات آن از قبیل روغن موتور می باشد. لذا این پژوهش با هدف دستیابی به چند گونه از باکتری های تجزیه کننده روغن موتور از خاک های آلوده در اطراف جاده های منتهی به شهر همدان صورت گرفته است. بر این اساس در این مطالعه 8 سویه باکتری به نام های EODB1-8 از نمونه های خاک آلوده به روغن موتور در منطقه همدان جداسازی شد.کارایی این سویه ها در ارلن های حاوی محیط کشت مایع حداقل MSM و استفاده از روغن موتور به عنوان منبع کربن و انرژی، با اعمال 3 تکرار بررسی شد.در این مطالعه کدورت سنجی در طول موج nm 600 در زمانهای 0، 5، 10 ، 15روز به عنوان شاخص رشد باکتری و تجزیه روغن موتور توسط باکتری اندازه گیری شد و نتایج از طریق آزمون آماری آنالیز واریانس دو جانبه (05/0 p≤) با هم مقایسه گردید . نهایتا اینکه بر اساس میزان کدورت ایجاد شده توسط باکتری ها ، 4 سویه EODB5، EODB3، EODB1، EODB6 انتخاب شدند که سویه EODB3 به عنوان برترین و توانمند ترین سویه تجزیه کننده روغن موتور معرفی شد.. باکتری فوق با استفاده از آزمایشات مندرج در دستورالعمل های برگی، شناسائی و بعنوان Pseudomonas alcaligenes گزارش گردید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ساناز صفایی شکیب
دانشجوی کارشناسی ارشد
فریبا محسن زاده
استادیار، هیئت علمی، دانشگاه بوعلی سینا
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :