دیاژنز دولومیتهای سازند باروت در مقطع جاده چالوس

سال انتشار: 1379
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,010

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI04_055

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1385

چکیده مقاله:

توالی رسوبی سازند باروت در جاده چالوس از دو بخش کربناتی و تخریبی تشکیل شده است. با استفاده از مطالعات دقیق سنگ شناسی، 11 نوع دولومیت مشخص در این سازند تشخیص داده شد. یکی از این انواع که درون بخش تخریبی است و به صورت قالب های بلوری جانشین شده با سیلیس است و بقیه یا به صورت انواع مختلف لوزوجهی های دولومیت و یا به صورت سیمان در سنگ آهک های استروماتولیتی سازند باروت و متعلق به بخش کربناتی است. این دولومیت ها را می توان از نظر محیطی، به 4 گروه رسوبی و دیاژنزی به شرح زیر تقسیم بندی کرد:1- محیط رسوبی و دیاژنتیک پیش از تدفین که انواع مربوط به این محیط انواع 1 و 2 است، 2- محیط دیاژنزی تحت جوی که شامل نوع 3 است، 3- محیط دیاژنزی دفنی کم عمق که شامل انواع 4، 5 و 6 است، 4-محیط دفنی عمیق که انواع 7، 8، 9، 10 و 11 را شامل می شود. فرآیند دولومیتی شدن را می توان در 2 مرحله ی جداگانه قرار داد. مرحله ی اول شامل دولومیت های دیاژنز آغازین است که بیشتر شامل دولومیت های سبخایی( بخصوص نوع 1) می باشد. این نوع، در مراحل بعدی دیاژنز از سیال های بین دانه ای نیز تشکیل شده و یا دچار نوشکلی شده است. پس از مرحله ی اول دولومیتی شدن، سیلیسی شدن رخ داده است که در آن، قالب بلورهای تبخیری با کلسدونی پر شده است. سپس دولومیتی شدن دفنی صورت گرفته که نتیجه ی آن دولومیت های آهندار هستند. در طی تشکیل این دولومیت ها، مرحله ی دوم سیلیسی شدن که زمینه ی سنگ های کربناتی را تحت تأثیر قرار داده، رخ داده است. دولومیت های جوی نیز پس از بالا زدگی سنگ ها حاصل شده اند. زمان تشکیل دولومیت های سازند باروت گستره ی وسیعی دارد به گونه ای که دولومیت های سبخایی در زمان کامبرین زیرین همزمان با رسوبگذاری و دولومیت های زین اسبی (نوع 11 ) به دلیل حضور در شکاف های دایک های ائوسن، پس از ائوسن تشکیل شده اند.

نویسندگان

سید محمد زمان زاده

گروه زمین شناسی دانشکده علوم، دانشگاه تهران

رسول اخروی

گروه زمین شناسی دانشگاه تربیت معلم تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • زمان‌زاده، م. 1379، بررسی محیط رسوی و دباژنژ سازند باروت ...
  • Lwering, T.G. 1972, Japeroid _ _ Uniled Sاate _ It'< ...
  • _ Mattes, B.W. and Montjoy, E.W. 1980, Burial d olomitization ...
  • _ Montjy, E.W. and Halim - Diharja, KM. 1991, Muliple ...
  • Pierre, C., Ortieb, L., and Person, A 1984, Supratidal evaporitic ...
  • Folk, R.L. and Land, L.S. 1975, Mg/Ca _ salinity, two ...
  • Hardie, L.A. 1987, Perpective, Dolom ivization: Acriticalview of<omeviewe, J.S.P., vol.37., ...
  • McHargue, T.R. and Price, R.C. 1982, Dolomite from cday in ...
  • نمایش کامل مراجع