مدیریت کاهش آلودگی آب زیرزمینی ( مطالعه موردی دشت کهورستان )

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE06_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1509
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا رضایی

کارشناسی ارشد هیدروژئولوژی

محمدرضا ایدون

مدیر گروه مطالعات آب زیرزمینی سازمان آب منطقه ای هرمزگان

سعداله جعفری زاده

مدیرمطالعات منابع آب سازمان منطقه ای هرمزگان

غلامحسین کرمی

هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

دشت کهورستان از جمله دشتهای نادر موجود در غرب استان هرمزگان می باشد که ذخیره اندکی آب قابل استفاده شرب را در خود جای داده و از گذشته تاکنون تامین کننده آب شرب مناطق اطراف و صنایع استراتژیک منطقه است لیکن سازندهای نمکی موجود در منطقه و رودخانه هایی که از اطراف وارد این دشت می شوند دارای شوری بسیار زیاد بوده و سفره آب زیرزمینی را تحت تاثیر خود قرار داده اند. اولین و موثرترین گام در مدیریت بهینه آبخوان ها، شناخت کیفیت آب زیرزمینی است [4] لذا با توجه به اهمیت خاص دشت با استفاده از نمونه برداری های متناوب از آب زیرزمینی و نتایج آنالیز شیمیایی، نمودارهای کیفی مانند شوری، هدایت الکتریکی، شولر، ویلکاکس وغیره با استفاده از نرم افزارهای Surfer, Arc map, GWW ترسیم گردید. نتایج نشان می دهد در جهت جریان رودخانه های شور، شوری آب زیرزمینی در حال افزایش می باشد. یکی از اقدامات مدیریتی در جهت رفع این مشکل احداث بند انحرافی بر روی رودخانه بالادست می باشد.

کلیدواژه ها

مدیریت، آب زیرزمینی، کهورستان، بند انحرافی، آلودگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.