بررسی اثر قطع پری بیوتیک (فرماکتو) روی PH روده کوچک، شمار جمعیت باکتریایی مفید لاکتوباسیلوس سکوم در جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پروبیوتیک و محصولات فراویژه
  • کد COI اختصاصی: PROBIOTIC01_158
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1307
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاظم قربانپور

گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر

مهدی خسروی

دانشجوی دکتری ژنتیک و اصلاح نژاد دام (عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه

رضا وکیلی

گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر

عبدالله جمشیدی

گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر

چکیده

در این آزمایش تعداد 192 قطعه جوجه گوشتی یکروزه سویه تجاری راس در یک طرح کاملاً تصادفی در 4 تیمار ( 4 تکرار و 12 قطعهجوجه در هر تکرار) با یکی از جیره های دارای سه سطح پری بیوتیک فرماکتو شامل جیره فاقد فرماکتو، جیره حاوی فرماکتو در سطح0/1 درصد مخلوط در جیره یا 1 کیلو در تن) و همچنین جیره حاوی فرماکتو در سطح (0/2 درصد مخلوط در جیره یا 2 کیلو در تن)به گونه ای که تیمار 1 جیره فاقد فرماکتو، تیمار 2 جیره حاوی 2 کیلو در تن فرماکتو تا سن 21 روزگی و پس از آن جیره فاقد فرماکتو تاآخر دوره، تیمار 3 جیره حاوی 2 کیلو در تن فرماکتو تا سن 21 روزگی و پس از آن جیره حاوی 1 کیلو در تن فرماکتو تا سن 30روزگی و پس از آن جیره فاقد فرماکتو تا آخر دوره و تیمار 4 جیره حاوی 2 کیلو در تن فرماکتو تا سن 21 روزگی و جیره حاوی 1 کیلودر تن تا آخر دوره تغذیه شدند. در سن 10 روزگی از هر تیمار یک جوجه انتخاب و مورد کشتار قرار گرفتند و از محتویات روده باریک آنها برای اندازه گیری pH نمونه گیری شد و همچنین در سن 21، 30 و 42 روزگی از هر تکرار در هر تیمار به صورت تصادفی یک جوجه انتخاب و کشتار شد، pH و جمعیت باکتریایی مفید لاکتوباسیلوس اندازه گیری شد. طبق نتایج به دست آمده در این آزمایش میزان pH در سنین 10، 30 و 42 روزگی کاهش و جمعیت باکتریایی مفید لاکتوباسیلوس سکوم در سنین 21، 30 و 42 روزگی افزایش یافت (p< 5%). از این تحقیق این طور استنتاج می شود که افزودن فرماکتو موجب کاهش میزان pH و افزایش شمار جمعیت باکتریایی مفید لاکتوباسیلوس شد.

کلیدواژه ها

پری بیوتیک، فرماکتو، pH، لاکتوباسیلوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.