بررسی رابطه نشخوار فکری با رفتارهای مطلوب اجتماعی در دانشجویان دانشگاه غیرانتفاعی فیض الاسلام خمینی شهر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی زیستن با کیفیت از منظر روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: LQPPC01_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 116
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا رضایی وشاره

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه روانشناسی بالینی، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

سمیه آقا محمدی

استادیار، گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، موسسه آموزش عالی غیر دولتی – غیرانتفاعی فیض الاسلام، خمینی شهر، ایران

چکیده

هدف از انجام پژوهش بررسی رابطه نشخوار فکری با رفتارهای مطلوب اجتماعی در دانشجویان دانشگاه غیر انتفاعی فیض الاسلام خمینی شهر بود. روش پژوهش توصیفی – همبستگی بود. تعداد ۱۰۰ از دانشجویان دانشگاه غیرانتفاعی فیض الاسلام خمینی شهر به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. جهت اندازه گیری متغیرهای پژوهش از «پرسشنامه نشخوار فکری نالن هاکسما و مارو (۱۹۹۱)» و«پرسشنامه گرایش های اجتماعی مطلوب کارلو وهمکاران (۲۰۰۳) نسخه تجدیدنظر شده (PTM_R) استفاده شد. روایی و پایایی در مطالعات قبلی تایید شده است. برای تحلیل داده ها از ازمون همبستگی و تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده گردید. یافته های پژوهشی نشان داد که بین نشخوار فکری با رفتارهای مطلوب اجتماعی همبستگی منفی و معنادار وجود دارد r=۰/۷۳ و p=۰/۰۰۱). تحلیل رگرسیون نیز حاکی از ان است دهد که میزان R۲ در رفتارهای مطلوب اجتماعی و نشخوار فکری ۰/۰۷۷ است که نشان می دهد ۷۰ درصد تغییرات مربوط به رفتارهای مطلوب اجتماعی به متغیرهای پیش بین وابسته است. در ادامه نتایج جدول فوق نشان می دهد که نشخوار فکری با ضریب بتای ۰/۱۴ توانستند رفتار های مطلوب اجتماعی را پیش بینی کنند. یافته های این پژوهش نشان داد که بین نشخوار فکری با رفتارهای مطلوب اجتماعی رابطه منفی و معنی داری وجود دارد. نشخوار کنندگان فکری در مقایسه با غیرنشخوار کنندگان فکری شکاف و انزوای اجتماعی شدید تر و سازگاری اجتماعی کمتری را گزارش می کنند، حمایت اجتماعی، احساس تعلق داشتن و روابط اجتماعی مفید عامل محافظی در براب ر ابتلا به نشخوارهای فکری است، از طرف دیگر، افرادی که درگیر نشخوارهای فکری می شوند، حمایت اجتماعی را از دست می دهند و نمی توانند از سبک مقابله ای حمایتی برای حل مشکلاتشان بهره گیرند.

کلیدواژه ها

نشخوار فکری، رفتارهای مطلوب اجتماعی، دانشجویان دانشگاه غیر انتفاعی فیض الاسلام خمینی شهر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.