مقایسه همزمان مداخلات دارویی در زنان چاق مبتلا به سندرم پلی کیستیک تخمدان: یک مطالعه سیستماتیک و متاآنالیز شبکه ای
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 132
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SJSPH-20-4_007
تاریخ نمایه سازی: 14 تیر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: تاکنون درمان های دارویی مختلفی برای درمان چاقی معرفی شده است. در این مطالعه به مقایسه داروهای موجود برای درمان چاقی زنان مبتلا به سندرم پلی کیستیک تخمدان( (PCOS به صورت همزمان پرداخته شده است.
روش کار: این مطالعه به روش مرور سیستماتیک و متاآنالیز شبکه ای (NMA)انجام شد. پایگاه های اطلاعاتی عمده بین المللی از جمله PubMed، Web of Science، Scopus، Cochrane Library و Embase تا مارس ۲۰۲۲ جستجو شدند. در این مطالعه فقط کارآزمایی های تصادفی سازی و کنترل شده (RCT) که مداخلات دارویی زنان مبتلا به سندرم پلی کیستیک تخمدان را با هم مقایسه می کردند، وارد مطالعه شدند. دو محقق مسئول غربالگری منابع بازیابی شده بودند. برای ارزیابی خطر سوگیری از ابزار کاکرین استفاده شد. فرض سازگاری توسط حلقه خاص و طراحی با رویکردهای تعامل درمان ارزیابی شد. تفاوت میانگین، بر اساس تجزیه و تحلیل از P-scoreبرای خلاصه کردن اثرات درمان در NMA استفاده شد. برای گزارش نتایج از مدل اثرات تصادفی استفاده شد. نتایج با فاصله اطمینان ۹۵% (CI) گزارش شد. برای بررسی ناهمگنی مطالعات از آماره I۲ استفاده شد.
نتایج: از ۹۳۳۵ مرجع بازیابی شده، ۹ مطالعه RCT معیارهای واجد شرایط برای این مطالعه را داشتند. دو شبکه برای درمان چاقی در زنان مبتلا به سندرم پلی کیستیک تخمدان وجود داشت. (۱.۲) Liraglutide با [P-score=۰/۸۶,MD=-۸/۰۲(-۲۰/۹۹,۴/۹۴)] به عنوان بهترین درمان در شبکه اول و (۱۲۰) Orlistatبا [P-score=۰/۸۸,MD=-۳/۴۹ (-۵/۱۷,-۱/۸۱)] به عنوان بهترین درمان در شبکه دوم بود.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این NMA به نظر می رسد (۱.۲) Liraglutide و(۱۲۰) Orlistatبه عنوان بهترین درمان چاقی در زنان مبتلا به سندرم پلی کیستیک باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مینا مرسلی
MSc. Department of Epidemiology, School of Public Health, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan Iran
امین دوستی ایرانی
Ph.D. Assistant Professor, Department of Epidemiology, School of Public Health, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :