بررسی راهکارهای توسعه درآمدزایی هیات وزنه برداری استان اردبیل

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم ورزشی با رویکرد ورزش های همگانی
  • کد COI اختصاصی: FCRSS01_202
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 129
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن دادرس اصل

کارشناس ارشد مدیریت ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

مهرداد محرمزاده

استاد گروه مدیریت ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

هدف: امروزه ورزش به یکی از صنعت های پر سود در جهان تبدیل شده و همانند تمامی صنعت ها شکل سنتی خود را به روز کرده است تا از یک تفریح به یک صنعت پر درآمد تبدیل شود. هدف از این پژوهش، بررسی راهکارهای توسعه درآمدزایی هیات وزنه برداری استان اردبیل بود. روش پژوهشی: ۹۳ نفر از متخصصان و صاحب نظران رشته ورزشی وزنه برداری در استان اردبیل شامل رییس، نایب رییس و دبیر هیات وزنه برداری در دوره های مختلف و همچنین ورزشکاران نخبه وزنه برداری این استان به صورت در دسترس در پژوهش شرکت کردند. ابزار اندازه گیری در این تحقیق، به دلیل فقدان پرسشنامه استاندارد، پرسشنامه محقق ساخته بود. اعتبار محتوایی ابزار اندازه گیری توسط اساتید مدیریت ورزشی و متخصصان مورد تایید قرار گرفت و همچنین پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ، مطلوب گزارش شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های فریدمن، خی دو و آزمون تحلیل عاملی اکتشافی با استفاده از نرم افزار SPSSدر سطح ۰۵/۰ انجام گردید. یافته ها: راهکارهای توسعه درآمدزایی هیات وزنه برداری استان اردبیل به ۶ صورت شامل روش های مبتنی بر دریافت اعتبار، رویداد، تبلیغات و محیط، ظرفیت مجازی، محصول و روش مبتنی بر کسب وکار است. از نظر راهکارهای توسعه درآمدزایی، یافته ها نشان داد مولفه کسب وکار در رتبه اول و مولفه ظرفیت مجازی در رتبه آخر قرار داشت. همچنین راهکارهای جذب منابع از حامیان ورزشی و اسپانسرها، حق پخش تلویزیونی مسابقات، استفاده از تبلیغات محیطی، ایجاد باشگاه مشتریان و کانون های هواداری، صدور مربی و بازیکن و مبادله در انجام فعالیت های ورزشی با سازمان ها و شرکت های دیگر، در رتبه های اول هر یک از مولفه های ۶گانه قرار داشتند.نتیجه گیری: با توجه به کمبود منابع مالی هیئت وزنه برداری، استفاده از رویکردهای مذکور به منظور توسعه درآمدزایی، تقویت و گسترش رشته های ورزشی باشگاه ها ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

راهکار، توسعه درآمدزایی، هیات وزنه برداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.