کدام روش تدریس برای مولفه ی انعطاف پذیری خلاقیت کودکان بهتر است؟ روش مونته سوری یا روش معلممحور

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم ورزشی با رویکرد ورزش های همگانی
  • کد COI اختصاصی: FCRSS01_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 101
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه جعفری

دانشجو کارشناسی ارشد، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، گروه رفتار حرکتی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

محمدتقی اقدسی

استاد، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، گروه رفتار حرکتی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.

چکیده

هدف: هدف از این مقاله بررسی این که کدام روش تدریس برای مولفه ی انعطاف پذیری خلاقیت کودکان بهتر است؟ روش مونته سوری یا روش معلم محور.روش پژوهشی: این پژوهش از نوع کاربردی و علی مقایسه ای با طرح پیش ازمون- پس ازمون با روش نمونه گیری تصادفی خوشهای بوده است. پژوهش حاضر متشکل از کودکان پسر ۸ و ۹ ساله شهر تبریز است که در هر دو گروه ۱۵ نفره با توجه به تفاوتهای روند اموزشی تقسیم شدند. گروه اول مربوط به اموزش به روش مونته سوری و گروه دوم سنتی(معلم محور) بوده است.فعالیتهای خلاقیت درنظر گرفته شده در هر دو گروه به مدت۲۴ جلسه طی دو ماه انجام گرفت. ابزار تحقیق ازمون خلاقیت تورنس بوده.یافته ها: یافته های این پژوهش نشان داد که در هر دو رده ی سنی هشت و نه ساله، با برنامه ریزی اموزش مونته سوری میتواند تاثیر معنی داری بر توانایی مهارت انعطاف پذیری خلاقیت بگذارد.نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق، تعداد۲ گروه که شامل گروه۱-مونته سوری وگروه۲-سنتی می باشد. برای بررسی تفاوت بین دو گروه در مولفه انعطاف پذیری خلاقیت از روش آماری تی مستقل در سطح معناداری ۰۵/۰ استفاده شد. نتایج تی مستقل نشان داد که مقدار تی۳۳/۴ با درجه آزادی ۲۸ برابر و مقدار سطح معناداری برابر ۰۰۰۱/۰ می باشد. مقایسهی میانگین هر دو گروه ازمودنیها که مونتهسوری برابر با ۶۶/۱۴ و گروه معلم محور برابر با ۷۳/۷ میتوان بیان داشت که گروه مونتهسوری بر مولفه انعطاف پذیری خلاقیت تاثیر معناداری دارد. نتایج تحقیق نشان داد بازی و ابزارهای مونتهسوری بر انعطاف پذیری تاثیر مثبتی دارد. معلمان با بهرگیری از شیوه های نوین و پویا همانند روش اموزشی مونته سوری میتوانند تاثیر بسازایی در رشد خلاقیت کودکان بگذراند.

کلیدواژه ها

رشد خلاقیت، روش اموزش مونته سوری، ازمون تورنس، انعطاف پذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.