معادن استخراج سنگ: ناپایداری محیطی یا جاذبه ژئوتوریستی (نمونه موردی: معادن خرم بید- استان فارس)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین همایش انجمن ایرانی ژئومورفولوژی
  • کد COI اختصاصی: GEOO09_110
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 93
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید نگهبان

دانشیار بخش جغرافیا، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی، دانشگاه شیراز

سعیدرضا اکبریان رونیزی

دانشیار بخش جغرافیا، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی، دانشگاه شیراز

زهرا کارگرشهرآبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستائی (مدیریت توسعه پایدار)، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی، دانشگاه شیراز

چکیده

بررسی تاثیرات فعالیت های انسان بر ویژگی های مختلف محیط طبیعی و انسانی همواره دارای اهمیت زیادی بوده است که در این راستا از روش هایمختلفی به منظور بررسی و سپس ایجاد تعادل بین فعالیتهای بشر و محیط زیست استفاده شده است که هدف استفاده از این روش ها، اصلاح وکاهش تاثیرات منفی فعالیتهای بشری با استفاده از مجموعه ای از اقدامات پیشگیرانه و بهسازی است. این پژوهش سعی دارد که معادن استخراجسنگ در شهرستان خرم بید را مورد بررسی قرار دهد بدین صورت که باعث ناپایداری محیط شده اند و یا اینکه می توان آنها را به عنوان یک جاذبهزیبای ژئوتوریستی معرفی کرد. جهت این کار ابتدا از طریق بازدیدهای میدانی از معادن و محیط های مجاور آنها، به بررسی محیطی منطقه موردمطالعه پرداخته شد، سپس با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و جمع آوری اطلاعات از منابع متعدد، اجزا و عناصر محیط زیست منطقه و اثر پذیریآنها و همچنین جاذبه های ژئوتوریستی معادن منطقه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که معادن استخراج سنگ در شهرستان خرم بید،هر چند باعث ناپایداری محیط در منطقه شده اند و تخریب هائی را ایجاد کرده اند ولی از نظر ژئوتوریستی و ردشری نیز بسیار زیبا هستند و میتوانند به عنوان مقاصد گردشگری در منطقه معرفی شوند.

کلیدواژه ها

استخراج سنگ، معدن، پایداری، ژئوتوریسم، خرم بید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.