فرصت ها و چالش های اقدام پژوهی در نظام آموزش و پرورش

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش علمی پژوهشمند
  • کد COI اختصاصی: FINCONF02_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 412
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما داودی

دکتری، مهندسی کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی اراک- اداره آموزش و پرورش استان مرکزی منطقه کمیجان، آموزشگاه ساعی

لیلا عبدی

کارشناسی ارشد، زمینشناسی، دانشگاه تهران- اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی، کارشناس اداره تکنولوژی و گروه های آموزشی

فاطمه داودی

کارشناسی ارشد، حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی اراک- اداره آموزش و پرورش استان مرکزی منطقه خنداب، آموزشگاه زینب کبری

جیران ساجدیکاردانی، آموزش ابتدایی، دانشگاه تربیت معلم ار

j.sajedi۰۵@gmail.com

چکیده

آموزش و پرورش با توجه به جایگاه ویژه ای که داراست پژوهش ویژه خود را میطلبد که محور اساسی آن باید تغییر و تحول در کلاسو جریان یاددهی و یادگیری باشد. یکی از محورهای تحول در آموزش و پرورش که باعث تحول اساسی در نظام تحقیق و توسعهمیشود طرح معلم پژوهنده «پژوهش در عمل» یا اقدام پژوهی است. پژوهش حاضر تحلیل فرصت ها و چالش ها و آسیب ها در اقدام پژوهی و ارائه راهکارهایی جهت بهبود و توسعه آن طی چند سال اخیر میباشد. جامعه آماری شامل کلیه آثار اقدام پژوهی معلمانپژوهنده استان مرکزی طی سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۱ می باشد . یافته ها نشان میدهد که هر ساله بطور میانگین ۲۵ % اقدام پژوهی هایارائه شده به طور مستقیم از سایت های اینترنتی یا سایر منابع کپی برداری شده است. بررسی آثار به لحاظ کیفی نیز نشان می دهدکه هر ساله ۲۵ % آثار به لحاظ موضوع، روش تحقیق، راهکارهای ارائه شده و ... در حد انتظار نبوده و نمی توان به عنوان سند مفیدآموزشی و پرورشی مورد استفاده معلمان و سایر کارکنان قرار گیرن د. با نگاهی به روند انجام پژوهشها در ساختار آموزش و پرورش بهاین نتیجه می رسیم که در این حوزه تصمیمات بدون مبنای دقیق علمی و تحقیقاتی صورت گرفته است. بنابراین ما در ارتباط با مسائلتحقیق و اقدام پژوهی در آموزش و پرورش با یک نگرش ساده بینی بیش از حد مواجه هستیم که باید به تدریج آن را تغییر دهیم؛چراکه به منظور تضمین صحت و سلامت تصمیم گیری، حتی در مورد ساده ترین مسائل آموزش و پرورش به عمی قترین بررسی ها وتحقیقا ت نیازمندیم . بر این اساس در این مقاله با استفاده از روش تحلیلی و کتابخانه ای و با مرور اسناد و متون موجود در این زمینهتلاش می گردد آسیب ها و موانع اقدام پژوهی مورد بررسی قرار گرفته و راهکارهای مناسب برای حل آن ارائه گردد.

کلیدواژه ها

اقدام پژوهی، آموزش و پرور ش، فرصت ها، چالش ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.