بررسی مقاومت به خوردگی فولاد St37 پوشش یافته با لایه های آلیاژی روی در اثر فرآیند نفوذ حرارتی در حالت جامد (پودری)

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,608

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ISSE08_039

تاریخ نمایه سازی: 26 آبان 1391

چکیده مقاله:

یکی از واکنش های الکتروشیمیایی مطرح در علم متالوژی، خوردگی فلزات است. با توجه به تأثیرات مخرب این پدیده، همواره سعی شده است تا جهت مقابلهبا آن، رو های موجود بهینه تر شوند و با روش های نوینی با در نظر گرفتن سایر پارامترهای مهندسی از جمله ملاحظات اقتصادی و زیست محیطی ارائه شود. یکی از روش های مناسب مقابل با خوردگی، پوشش کاری سطوح با فلز روی است. در این پروژه ضمن معرفی یک روش نوین پوشش کاری باروی، ترکیب بهینه ای از پارامترهای مؤثر در این فرآیند جهت دستیابی به پوششی با بیشترین مقاومت خوردگی ارائه می شود. همچنین مروری بر سایر برتری های این روش از نظر مسائل اقتصادی و زیست محیطی انجام می شود. نمونه هایی از جنس فولاد St37 به اندازه های معین بریده شده و مراحل آماده سازی بر روی هر شش وجه آنها صورت گرفت. برای هر آزمایش، یک نمونه با پودر تهیه شده با آنالیز مشخص و در دما و به مدت زمان تعیین شده درون یک محفظه گردان ایزوله که برای این تحقیق طراحی و ساخت شده بود با دو چرخ کنترل شده، شارژ شد. در این تحقیق از آزمون XRD جهت ساختار شناسی لایه های آلیاژی تشکیل شده، استفاده شده است و برای مقایسه میزان مقاومت به خوردگی پوشش های تشکیل شده و تعیین شرایط بهینه برای دستیابی به بیشترین مقاومت، هر نمونه تحت آزمون پتانسیواستات در محلول 3.5wt.%NaCl قرار گرفت و نتایج مقایسه شدند. نتایج حاکی از این است که پودر حاوی 95 درصد روی و 5 درصد اکسید کروم، در دمای 10±375 درجه سانتیگراد و به مدت زمان 3-2 ساعت، پوششی با بیشترین مقاومت خوردگی را ایجاد می نماید.

نویسندگان

عبدلخالق حسن زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی معدن و متالوژی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

سیدمحمد موسویی خویی

استادیار، دانشکده معدن و متالورژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • محمد قربانی، پوشش دادن قلزاست، جلد اول 1379ء موحسه انتشارات ...
  • Mcrostructures of Varius Zie Coatings, _ Gahvanizers Associatin 2000. _ ...
  • _ Metak _ Vol.. _ _ Coating pp (360-371). جدول ...
  • Levinski et al 2001. Unted States P atent 6. 17I, ...
  • Frank Porter. _ _ 1 991. Marcel IDekker publication. ...
  • L. . L. Shreir . Corrosion, 1979. I.ondon. _ res-Butter ...
  • Metaks HandBook. Vol 5, _ Ediion 9. ...
  • نمایش کامل مراجع