بررسی میزان شیوع نگرانی ناشی از کووید-۱۹و اضطراب در بین افراد بالای ۱۸ سال شهر کرمانشاه

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 104

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-16-11_008

تاریخ نمایه سازی: 13 تیر 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: شیوع جهانی ویروس٬ کرونا علاوه بر تهدید سلامت جسمانی و مرگ افراد جامعه، مشکلات روانی و فشارهای غیرقابل تحملی به بار آورده است. هدف از این پژوهش٬ بررسی شیوع نگرانی از ابتلا به کووید-۱۹ و اضطراب در بین افراد بالای ۱۸ سال شهر کرمانشاه است. روش بررسی: این پژوهش از نوع توصیفی مقطعی است که در سال ۱۴۰۰ با مشارکت ۴۰۰ نفر از زنان و مردان بالای ۱۸ سال شهر کرمانشاه انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات از ۳ بخش شامل سوالات جمعیت شناختی، پرسش نامه محقق ساخته نگرانی ناشی از کووید-۱۹و پرسش نامه اندازه گیری شدت اضطراب در بزرگ سالان بود. تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی و نسخه ۱۹ نرم افزار SPSS انجام شد. سطح معناداری برای آزمون ها ۵ درصد درنظر گرفته شد. یافته ها: ۵/۵ درصد از افراد موردمطالعه، نگرانی در سطح پایین، ۳/۷۵ درصد نگرانی درسطح متوسط و۲/۱۹ درصد نگرانی شدید ناشی از کووید-۱۹ داشتند، ۱/۶۰ درصد از افراد اضطراب در حد خفیف، ۱/۳۸ درصد اضطراب متوسط و ۸/۱ درصد اضطراب شدید داشتند. نگرانی ناشی از ابتلا به کووید-۱۹در افراد متاهل، افراد دارای تحصیلات بالا و خانواده های پرجمعیت بیشتر بود (۰۰۱/۰>P). از بین متغیرهای جمعیت شناختی٬ تنها سطح تحصیلات با اضطراب ارتباط داشت (۰۰۱/۰ >P)، به این صورت که افراد دارای تحصیلات بالاتر اضطراب بیشتری داشتند. نتایج تحلیل همبستگی نشان داد متغیر نگرانی با اضطراب، همبستگی مثبت و معناداری داشت. نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر نشان داد نگرانی ناشی از کووید-۱۹با اضطراب در بین افراد بالای ۱۸ سال شهر کرمانشاه رابطه مثبت و معناداری داشت. بنابراین در شرایط بحران کنونی٬ شناسایی افراد مستعد اختلالات روانی و ارائه راهکارهای مناسب ازجمله مداخلات روان شناختی برای حفظ سلامت روان این افراد، ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها:

Protein Corona ، COVID-۱۹ ، Test anxiety scale ، Anxiety ، کرونا پروتئین٬ کووید-۱۹ ، مقیاس اضطراب امتحان٬ اضطراب

نویسندگان

نوشین سلیمی

Department of Public Health, Faculty of Medical Sciences, Kermanshah Branch, Islamic Azad University, Kermanshah, Iran.

معصومه حیدریان

Department of Clinical Psychology, Faculty of Medical Sciences, Kermanshah Branch, Islamic Azad University, Kermanshah, Iran.

شادی عسکری

Department of Public Health, Faculty of Medical Sciences, Kermanshah Branch, Islamic Azad University, Kermanshah, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :