بررسی میزان تبعیت پرسنل اتاق عمل از رفتارهای بهداشتی پیشگیری کننده ابتلا به کووید-۱۹ : یک مطالعه مقطعی در ایران

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 170

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JPMH-9-4_004

تاریخ نمایه سازی: 13 تیر 1402

چکیده مقاله:

هدف: پرسنل اتاق عمل ارائه دهنده مراقبت های تخصصی در محیط اتاق عمل هستند؛ بنابراین تبعیت آن ها از دستورالعمل های محافظتی پیشگیری کننده از ابتلا به کووید-۱۹ خطر ابتلا به این بیماری را کاهش می دهد. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان تبعیت پرسنل اتاق عمل از رفتارهای بهداشتی پیشگیری کننده از ابتلا به کووید-۱۹ در سال ۱۴۰۰ انجام شد. روش ها: این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی تحلیلی روی ۸۷۶ نفر از پرسنل اتاق عمل در سال ۱۴۰۰ در ۱۰ شهر ایران انجام شد. نمونه گیری به صورت خوشه ای چندمرحله ای بود. در مرحله اول ۱۰ شهر (خوشه) انتخاب شد. در مرحله دوم، ۳ بیمارستان اصلی پذیرش کننده بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در هر کلان شهر به صورت تصادفی ساده (با استفاده از قرعه کشی) انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل ۲ پرسش نامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسش نامه محقق ساخته دستورالعمل های پیشگیری از ابتلا به کووید-۱۹ در اتاق عمل بود که به صورت برخط برای مشارکت کنندگان ارسال شد. داده های جمع آوری شده با نرم افزار SPSS نسخه ۲۶ و توسط آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (کای اسکوئر) تجزیه و تحلیل شد.  یافته ها: میانگین سنی شرکت کنندگان ۵/۴± ۲۸/۵ بود. بیشتر شرکت کنندگان خانم (۸۲/۳ درصد) و مجرد (۵۲/۶درصد) بودند. میانگین میزان تبعیت پرسنل اتاق عمل ۷/۱۱±۴۲/۲۹ بود. ۵۶/۵ درصد از آن ها سطح تبعیت پایین، ۵۹/۴ درصد سطح تبعیت متوسط و ۳۴/۱درصد سطح تبعیت بالا از دستورالعمل ها داشتند. بیشترین میزان تبعیت پرسنل در بعد دستورالعمل های تجهیزات حفاظت فردی و کمترین میزان آن در بعد دستورالعمل های نوع جراحی بود. بین شرکت در کارگاه آموزشی و میزان تبعیت پرسنل اتاق عمل از رفتارهای بهداشتی پیشگیری از ابتلا به کووید-۱۹ ارتباط معناداری وجود داشت (۰/۰۰۲≥ P).  نتیجه گیری: با توجه به متوسط بودن میزان تبعیت پرسنل اتاق عمل از دستورالعمل های محافظتی کووید-۱۹ و ارتباط معنادار بین شرکت در کارگاه آموزشی و میزان تبعیت در مطالعه حاضر، جهت افزایش این تبعیت توصیه می شود مدیران، برنامه هایی اجرایی را ازطریق تامین تجهیزات و وسایل حفاظتی استاندارد و همچنین دوره های آموزشی مدون برای ارتقای حداکثری سطح آگاهی پرسنل اتاق عمل برنامه ریزی کنند.

نویسندگان

آرمین فریدونی

Department of Educational Technology Operating Room, Faculty of Nursing and Midwifery, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.

مریم قنواتی

Department of Educational Technology Operating Room, Faculty of Nursing and Midwifery, Ahvaz Jundishapour University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran.

اسماعیل تیموری

Department of Educational Technology Operating Room, Faculty of Paramedical Sciences, AJA University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

زهرا ملکی

Student Research Committee, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.

سلمان برسته

Health Management Research Center, Nursing Faculty, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

فاطمه ویزشفر

Department of Educational Nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :