عوامل مرتبط با غربالگری سرطان دهانه رحم در زنان شهر بندرعباس: یک مطالعه مقطعی

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 155

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JPMH-9-4_006

تاریخ نمایه سازی: 13 تیر 1402

چکیده مقاله:

هدف: مرگ و میر بالای سرطان دهانه رحم در کشورهای در حال توسعه عمدتا به برنامه های غربالگری ناکارآمد، دسترسی محدود به غربالگری سرطان دهانه رحم و سطوح پایین درمان بعدی پس از نتایج غیرطبیعی است. تحقیق حاضر با هدف تعیین عوامل مرتبط با غربالگری سرطان دهانه رحم انجام شد. روش ها: این مطالعه مقطعی در سال های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ بین ۸۱۰ زن ۱۵ تا ۴۹ ساله به روش نمونه گیری خوشه ای ۲ مرحله ای انجام شد. شرکت کنندگان به صورت چهره به چهره، پرسش نامه محقق ساخته روا و پایا شده را که شامل مشخصات جمعیت شناختی، آگاهی و نگرش بود، تکمیل کردند. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ و با استفاده از آزمون های آماری رگرسیون لجستیک تک متغیره و چند متغیره و گزارش شاخص اندازه اثر Odds Ratio تجزیه و تحلیل آماری شدند. یافته ها: میانگین سنی شرکت کنندگان ۵/۸۰۵± ۳۰/۹۷ بود. شانس غربالگری سرطان دهانه رحم در زنان دارای ۱ تا ۲ فرزند نسبت به زنان بدون فرزند (۲۵ برابر)، زنان ۳ تا ۵ فرزند در مقایسه با زنان بدون فرزند (۷/۷ برابر)، وضعیت مالی متوسط نسبت به وضعیت مالی ضعیف (۹ برابر)، وضعیت مالی خوب در مقایسه با وضعیت مالی ضعیف (۲۳ برابر)، با افزایش یک نمره آگاهی خوب (۱/۴ برابر) و با افزایش یک نمره نگرش (۱/۰۸ برابر) بیشتر بود. نتیجه گیری: جهت افزایش جذب غربالگری سرطان رحم در زنان باید مجموعه ای از عوامل درون فردی و بین فردی را در نظر گرفت. لزوم استفاده از روش های آموزشی مناسب و ارزان برای ارتقای آگاهی و تقویت نگرش مثبت زنان جامعه درباره سرطان گردن رحم و روش های پیشگیری از آن توصیه می شود.

نویسندگان

آذین علوی

Mother and Child Welfare Research Center, Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas, Iran.

سعیده شهسواری

Mother and Child Welfare Research Center, Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas, Iran.

مهشید محبوبی

Mother and Child Welfare Research Center, Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas, Iran.

سید حسام الدین بنی هاشمی

Social Determinants in Health Promotion Research Center, Hormozgan Health Institute, Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :