اثرات پری بیوتیکی ریز جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (Spirulina platensis) بر روی زنده مانی باکتری های پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (Lactobasilus acidophilus) و لاکتوباسیلوس کازیی (Lactobacilus casei) در فرایند کپسوله کردن در آب آلبالو
محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 14، شماره: 1
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 161
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AEJO-14-1_030
تاریخ نمایه سازی: 13 تیر 1402
چکیده مقاله:
این مطالعه با هدف بررسی اثرات پری بیوتیکی جلبک اسپیرولینا بر روی زنده مانی دو گونه باکتری پرو بیوتیکی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس کازئی در فرایند کپسوله کردن در آب آلبالو انجام شد. به همین منظور استوک دو گونه پروبیوتیک تهیه گردید. فرایندکپسوله کردن با استفاده از روش اسپری درایینگ و تولید کپسول آلژیناتی کراس لینک شده با کلسیم انجام گردید. زنده مانی پرو بیوتیک ها در حالت های کپسوله شده با و بدون اسپیرولینا در نگهداری ۲۸ روزه در دمای ۴ درجه سانتیگراد سنجش شدند. همچنین میزان زنده مانی در دماهای ۶۰، ۷۰ و ۸۰ درجه سانتی گراد در زمانهای ۰، ۱، ۵/۲، ۵ و ۱۰ دقیقه سنجش شد. علاوه بر این شرایط شبیه سازی محیط شیره معده و روده برای دو گونه باکتریایی در حالت های مختلف کپسولاسیون انجام شد. نتایج نشان داد که باکتری های کپسوله شده با اسپیرولینا بیشترین زنده مانی و مقاومت در مقابل دما را داشتند. همچنین بیشترین میزان بازدهی پروبیوتیک های کپسوله شده در حضور اسپیرولینا به میزان ۹/۸۱ و ۸۳ درصد برای ل.اسیدوفیلوس و ل.کازئی به ترتیب ارزیابی گردید. علاوه بر این باکتری های پروبیوتیکی کپسوله شده با اسپیرولینا مقاومت بیشتری را نسبت به سایر فرم های باکتریایی در شرایط شیره معده و روده نشان دادند. به طور خلاصه نتایج این تحقیق نشان داد که کپسول حاوی اسپیرولینا و باکتری لاکتوباسیلوس کازیی دارای زنده مانی و مقاومت بالاتر در برابر حرارت نسبت به کپسول حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و اسپیرولینا را نشان داد، همچنین نتایج تست مقاومت باکتریایی در شرایط شبیه سازی شیره معده و روده مشخص گردید که باکتری های کپسوله شده در حضور اسپیرولینا در مقایسه با فرم آزاد مقاومت بیشتری را نشان دادند که نهایتا باعث افزایش کارایی و سلامت بیشتر محصولات غذایی و انسان می گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سمیرا بلیانی
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مژگان امتیازجو
گروه علوم و فنون دریایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
لیلا میر مقتدائی
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
سیده مرضیه حسینی
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :