بررسی خواص و کاربرد گرانولهای کروی مزومتخلخل گاما آلومینا به عنوان پایه کاتالیست ایریدیم
محل انتشار: فصلنامه علم و مهندسی سرامیک، دوره: 11، شماره: 3
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 244
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCSE-11-3_004
تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1402
چکیده مقاله:
گرانولهای گاما آلومینای مزومتخلخل که یکی از پرکاربردترین مواد به عنوان پایه کاتالیست به شمار میروند به روش سل ژل- قطره در روغن به صورت کروی با قطر mm ۱-۲ سنتز شدند و جهت بررسی تاثیر دمای کلسینه کردن، در دماهای ۴۵۰ و °C ۷۵۰ کلسینه شدند. همچنین عملکرد کاتالیست ۲۰ درصد وزنی ایریدیم روی گرانولهای آلومینا به منظور تجزیه هیدرازین بررسی شد. نتایج پراش پرتو ایکس (XRD) وجود فاز گاما آلومینا به عنوان تنها فاز موجود در گرانولها تا دمای °C ۷۵۰ را نشان داد. با استفاده از آنالیز جذب و واجذب نیتروژن سطح ویژه گرانولها پس از کلسینه کردن در دمای ۴۵۰ و °C ۷۵۰ به ترتیب برابر ۰۵/۳۰۳ و m۲/g ۲۲۷ تعیین شد. ریزساختار و مورفولوژی گرانولهای حاصل توسط میکروسکوپ الکترونی عبوری با وضوح بالا (HR-TEM) بررسی گردید و عملکرد گرانولهای گاما آلومینا برای تجزیه هیدرازین به عنوان پایه کاتالیست ایریدیم بررسی گردید و مشاهده شد که پایه کاتالیست گاما آلومینای کلسینه شده در دمای °C ۷۵۰ در حین آزمون تجزیه، با کمترین میزان خرد شدگی (۷%)، گزینش پذیری به هیدروژن ۲۲% و سرعت واکنش h-۱ ۲۳۵ داشت.
کلیدواژه ها:
γ-Al۲O۳ ، catalyst support ، Mesoporous granules ، Sol gel-oil drop ، گاما آلومینا ، پایه کاتالیست ، گرانول مزومتخلخل ، سل ژل-قطره در روغن
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :