بررسی تطبیقی مقولهی عشق در ادبیات فارسی و ادبیات انگلیسی :با تأکید بر بررسی عشق جسمانی و روحانی در چند اثر مولوی و جان دان

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,370

فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPLIR01_150

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1391

چکیده مقاله:

آنچه درباره ی عشق مهم می نماید این است که عشق میان دو نفر است، عاشق و معشوق. حال، این عشق ممکن است همانند عشق مجنون به لیلی یک عشق دنیوی یا جسمانی باشد یا مانند عشق بنده به معبودش در شعر بکوب بر قلبم (Batter My Heart) اثر دان و یا بسیاری از اشعار مولوی، روحانی باشد. هدف نگارند گان از این مقاله آن است تا عشق دنیوی و روحانی را در ادبیات فارسی با ادبیات انگلیسی در مقام مقایسه قرار دهد . به همین منظور نمایندگانی که از این دو نوع ادبیات، فارسی و انگلیسی، برگزیده شده اند هر دو عارف مسلکند؛ مولانا، عارف برجسته ی ایرانی، و جان دان، شاعر بزرگ متافیزیک انگلیسی . در ابتدای این مقاله به منظور آشنایی بیشتر با مولوی و جان دان، مختصری از زندگی نامه و شرح دو شعر برجسته از این دو شاعر، پادشاه و کنیزک اثر مولوی و خلسه اثر جان دان ارائه شده است.پادشاه و کنیزک مولوی درباره ی عشق مجازی یک کنیز به زرگر و این که چگونه عشق مجازی او به کمک طبیب بدل به عشق روحانی می شود. در شعر خلسه ، دان سعی کرده است چگونگی جدا شدن روح از جسم و همچنین بازگشت آن به بدن را توضیح دهد . آثار دیگری هم از این دو شاعر به خاطر قرابت با موضوع مورد بحث در این مقاله مطرح خواهند شد همانند طوطی و بازرگان مولوی، بکوب بر قلبم و یک وداع؛ اندوه هراس انگیز (A Valediction , Forbidding Mourning) اثر دان. اهمیت و مسئله ی تحقیق در آن است تا با مقایسه ی این دو نوع عشق در دو ادبیاتمشهور جهان، فارسی و انگلیسی، تفاوتها و شباهت های آنها ر ا بدانیم و همچنین محدوده و حوزه ی عشق جسمانی و روحانی و اتحاد این دو با هم را در ادبیات فارسی و انگلیسی مشخص کنیم.

نویسندگان

امین ناصری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه بیرجند دبیر آموزش و پرورش

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ابجدیان، امرالله.(1376. تاریخ ادبیات انگلیسی. ویرایش دوم. جلد چهارم. شیراز ...
  • _ -----------.(383 1). درآمدی بر ادبیات انگلیسی. تهران: انتشارات سمت. ...
  • بلخی، مولانا جلال الدین محمد .(1369). مثنوی، چاپ دوم _ ...
  • زرینکوب، عبدالحسین (1374). سرنی(نقد و شرح تحلیلی و تطبیقی مثنوی). ...
  • فروزانفر، بدیع الزمان. (1382). شرح مثنوی شریف (جزو نخستین و ...
  • _ ادبیات فارسی و هن‌های یان دنتهاق ه"1 _ 5- ...
  • Donne, John. (1973).The Songs and Sonnets. Ed: Theodore Red path. ...
  • _ Perrine, Laurence. (2004). Literature (poetry). U.S.A: Southern Methodist University ...
  • Pishkar , Kian.(2000). Guide to English Literature. Qom: Sib - ...
  • Simpson J.A. and Weiner E.S.C (1989).The Oxford English Dictionary. second ...
  • The Major Authors. (1987).The Norton Anthology of English Literature. Eds: ...
  • نمایش کامل مراجع