اثر تراکم بوته و روشهای کنترل علفهای هرز بر عملکرد نخود

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین جشنواره و همایش ملی نخود
  • کد COI اختصاصی: CHICKPEA01_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه نوربخش

پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه،

محمداقبال قبادی

پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه،

مختار قبادی

پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه،

محسن سعیدی

پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه،

چکیده

روشهای کنترل علفهای هرز و تراکم مطلوب بخصوص برای گیاهی مثل نخود که در ابتدا دارای رشد و نمو بطئی است از مسائل مهم مدیریت مزرعه میباشد. بدین منظور آزمایشی با هدف ارزیابی اثر تراکم بوته و روشهای کنترل علفهای هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه نخود رقم ILC۴۸۲ ، در مزرعه پژوهشی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، در سال ۱۳۹۰- ۱۳۹۱ اجرا گردید. آزمایش بصورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار طراحی گردید. تیمارها شامل روشهای کنترل علفهای هرز (به صورت شیمیایی (با استفاده از علفکشهای لنتاگران + سوپرگالانت)، وجین دستی و عدم کنترل) به عنوان کرتهای اصلی و تراکمهای بوته ۱۰)، ۲۰، ۳۰ و ۴۰ بوته در مترمربع) به عنوان کرتهای فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد، عملکرد دانه در روش کنترل وجین دستی ۱۴۹۳/۹) کیلوگرم در هکتار) نسبت به تیمارهای کنترل شیمیایی ۷۶۵/۵) کیلوگرم در هکتار) و عدم کنترل ۵۲۵/۴) کیلوگرم در هکتار) برتری داشت. بیشترین عملکرد کل، عملکرد دانه، شاخص برداشت، تعداد غلاف در بوته و تعداد دانه در بوته مربوط به تراکم ۳۰ بوته در مترمربع بود. تیمارهای کنترل شیمیایی و عدم کنترل بر وزن صد دانه اثر معنیداری نداشتند.

کلیدواژه ها

عملکرد دانه، شاخص برداشت، تعداد غلاف، وزن صد دانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.