ارزیابی کیفیت در نظام آموزش عالی ایران؛ موانع، چالش ها و ارائه راهکارها

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی مدیریت، آینده نگری، کارآفرینی و صنعت در آموزش عالی
  • کد COI اختصاصی: IICMFEIHE01_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 8174
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حیدر چوپانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه تهران

علی اصغر حیات

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه تهران

مجتبی زارع خلیلی

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه تهران

چکیده

آموزش عالی ایران در دو دهه ی گذشته با چالش ها و مشکلات متعددی رو به رو بوده است. گسترش کمی دانشگاه ها، کثرت مؤسسات آموزشی متنوع، افزایش تعداد دانشجویان، و گاه وجود تعداد زیادی دانش آموخته ی بی کار از ج مله چالش هایی هستند که نظام آموزش عالی ایران را با مشکلات زیادی مواجه کرده است. گسترش کمی نظام آموزش عالی، بدون توجه به ظرفیت های موجود و توان بافت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه، کاهش کیفیت نظام آموزش عالی را نیز به دنبال خواهد داشت. در واقع نمی توان گسترش کمی و ازدیاد دانشجویان و دانش آموختگان را دلیلی بر وجود کیفیت مطلوب دانست. این چالش ها لزوم مسئولیت پذیری و پاسخ گویی را در نظام آموزش عالی ایران منجر شده است و نظام دانشگاهی را وادار به بازاندیشی در ساختار، رسالت، اهدا، کارکردها و فرآیندهای خود کرده است. از آنجا که دانگاه ها از جمله مهم ترین نهادهایی هستند که جوامع برای رشد و توسعه به آنها نیازدارند، شفافیت، پاسخ گویی و بهبود کیفیت در آنها الزامی است. این مقاله با هدف بررسی جایگاه ارزیابی کیفیت در نظام آموزش عالی ایران تدوین شده است. لذا به همین منظور ابتدا به بررسی مفهوم و اصطلاحات ارزیابی، کیفیت، کیفیت در نظام آموزش عالی پرداخته است. و همچنین به بررسی تجربه های ارزیابی کیفیت در نظام آموزش عالی ایران، جایگاه ارزیابی کیفیت و چالش ها و موانع ارزیابی کیفیت در نظام آموزش عالی ایران پرداخته است. این پژوهش در پایان با توجه به این چالشها و موانع به ارائه راهکارهایی جهت پیاده سازی هر چه بهتر سیستم ارزیابی کیفیت در نظام آموزش عالی ایران پرداخته است.

کلیدواژه ها

ارزیابی کیفیت، نظام آموزش عالی، کیفیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.