تهیه نانوساختار نیوزومی حاوی ایمنوژن سه ظرفیتی بروسلا به عنوان کاندیدای واکسن
محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 27، شماره: 1
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 161
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FEYZ-27-1_003
تاریخ نمایه سازی: 3 تیر 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: بروسلوزیس جزو شایع ترین بیماری های مشترک بین انسان و دام است. از این رو، پیشگیری و تولید واکسن کارآمد لازم و ضروری است. هدف مطالعه حاضر تهیه نانوساختار نیوزومی حاوی ایمنوژن سه ظرفیتی (TF، Bp۲۶ و Omp۳۱) بروسلا به عنوان کاندیدای نانوواکسن می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه پس از طراحی سازه ایمنوژن توسط پایگاه ها و نرم افزارهای بیوانفورماتیکی، به منظور ارزیابی ایمنی زایی پروتئین نوترکیب طراحی شده، کلون و بیان ژن در Escherichia coli BL۲۱ انجام پذیرفت. پروتئین استخراج شده از کشت سلول های مذکور توسط ستون Ni-NTA مورد تخلیص قرار گرفت. برای تهیه نیوزوم های حامل ایمنوژن سه ظرفیتی، روش آبپوشانی لایه نازک به کار گرفته شد و با استفاده از آزمون های مشخصه یابی DLS و Zetasizer مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس میزان لود و رهایش ایمنوژن سه ظرفیتی محاسبه شد.
نتایج: نتایج حاصل از مشخصه یابی، ساخت موفق نانوسامانه نیوزومی حاوی ایمنوژن سه ظرفیتی را تایید کرد. نتایج نشان داد که نیوزوم های تولیدشده در محدوده مناسبی از اندازه ( ۱۰۰ نانومتر) قرار دارند. ایمنوژن سه ظرفیتی با راندمان بالایی (۸۱/۹۶ درصد) در سامانه، کپسوله شده است. رهایش ایمنوژن سه ظرفیتی از نانوسامانه نیوزومی بعد از ۹۶ ساعت ۹۷ درصد گزارش شد؛ علاوه براین الگوی رهایش ایمنوژن سه ظرفیتی سامانه پوشش دهی شده، کنترل شده تر و آهسته تر بود که این موضوع تاثیر مثبت نانوسامانه نیوزومی را تایید می کند.
نتیجه گیری: استفاده از نیوزوم به عنوان عامل نانوواکسن نقش موثری در کنترل رهایش آنتی ژن دارد و می تواند به عنوان کاندیدای واکسن و افزایش پاسخ ایمنی حفاظتی علیه بروسلا مطرح باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فهیمه شریف
Department of Microbiology, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran
راضیه نظری
Department of Microbiology, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran
مهدی فصیحی رامندی
Molecular Biology Research Center , Baqiyatallah University of Medical Sciences , Tehran , Iran.
رمضانعلی طاهری
Nanobiotechnology Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
محسن زرگر
Department of Microbiology, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :